Maltscones
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Maltscones med lemoncurd og cream

Smørbagte scones skal være sprøde udenpå og helst smuldre lidt. Her er de bagt med lidt maltmel, som giver en dybere smag og en smuk farve. Servér med hjemmelavet lemoncurd og cream.

Lemoncurd

Hjemmelavet lemoncurd har den perfekte sødme og en pikant syrlighed. Til opskriften skal du bruge et termometer for at få den helt rigtige konsistens, som minder om syltetøj, men mere smooth. Servér lemoncurd til de hjemmebagte scones eller i stedet for marmelade på sandwichbrød.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 glas

  • 1½ dl friskpresset citronsaft revet skal af 1 ubehandlet
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 100 g smør i tern

Sådan gør du

  1. Rør citronsaft, citronskal, æg og sukker sammen i en gryde, og varm op ved svag varme, indtil massen har en temperatur på 65 grader.
  1. Rør konstant.
  1. Pisk smørret i lidt ad gangen, og rør, til det tykner. Temperaturen skal være lige under 80 grader.
  1. Hæld lemoncurd i en sigte, og kom dernæst på skoldede glas.
  1. Stil lemoncurd på køl.

Maltscones

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

  • 79 g hvedemel
  • 4 g mørkt maltmel
  • ½ tsk. bagepulver
  • ½ spsk. lyst rørsukker
  • ¼ tsk. fint salt
  • ¼ tsk. stødt kardemomme
  • 20 g blødt smør
  • æg
  • ⅓ dl piskefløde
  • 16 g hvid chokolade (kan erstattes af mørk chokolade)
  • ¼ æg til pensling

Sådan gør du

  1. Kom hvedemel og maltmel i en skål sammen med bagepulver, rørsukker, salt og kardemomme.
  1. Smuldr smørret i melet, og tilsæt æggene.
  1. Saml dejen med fløde.
  1. Hak chokoladen, og ælt i dejen, til den er glat og smidig.
  1. Ruldejenudpået meldrysset bord til en tykkelse på ca. 2 cm.
  1. Udstik dejen til scones med udstikker eller et glas.
  1. Læg sconesene på en bageplade med bagepapir, og pensl med sammenpisket æg.
  1. Bag dem i ovnen ved 200 grader i 12-15 min., til de er gyldne. Afkøl på en bagerist.

Cream

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

  • 1 vaniljestang
  • 2 spsk. flormelis
  • 2 dl piskefløde
  • 2 dl cremefraiche, 38 %

Sådan gør du

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i flormelis.
  1. Pisk fløden til skum.
  1. Tilsæt cremefraiche, og pisk cremen tyk og luftig.
  1. Vend med vaniljesukker.
  1. Servér scones med lemoncurd og cream.