snurre med pesto opskrift picnic
© Tia Borgsmidt

Fuldkornssnurrer med hjemmelavet rucolapesto

Sprøde fuldkornssnurrer med hjemmelavet rucolapesto kan tages med på picnic eller serveres som tilbehør til aftensmaden.

Rucolapesto

Arbejdsindsatsen er minimal, men smagen af en hjemmelavet pesto er til gengæld så meget bedre end den, man køber.

Opskrift til 1 glas

Du skal bruge:

  • 100 g rucola
  • 100 g revet parmesanost
  • 50 g saltede mandler
  • 1 fed hvidløg
  • 1-2 dl olivenolie
  • Saft af 1 citron
  • Salt og peber

Sådan gør du:

  • Skyl rucola, og slyng den tør. Kom rucola, parmesanost, saltede mandler og presset hvidløg i en blender. Tilsæt olien gradvist, og blend. Jeg kan godt lide, at pestoen er lidt grov, så jeg kører den ikke for længe. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber.
snurre med pesto opskrift picnic
© Tia Borgsmidt

Fuldkornssnurrer

Sprøde fuldkornssnurrer fyldt med hjemmelavet rucolapesto er stærkt vanedannende. Tag snurrerne med på picnic, eller servér dem som tilbehør til aftensmaden.

Opskrift til 12 stk.

Du skal bruge:

  • 2 dl vand
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 25 g gær
  • 2 tsk. salt
  • 2 stk. flydende honning
  • 250 g fuldkornsdurummel
  • Ca. 150 g hvedemel
  • ½ dl rucolapesto
  • 2 spsk. saltede mandler

Sådan gør du:

  • Hæld vand og yoghurt i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt og honning.
  • Kom fuldkornsdurummel i væsken, og ælt dernæst hvedemel i dejen lidt af gangen. Ælt, til dejen er glat og smidig. Tilsæt evt. lidt mere fuldkornsdurummel, hvis dejen er for klistret. Stil dejen tildækket til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
  • Rul dejen ud på et meldrysset bord til et kvadrat ca. 30 x 30 cm. Smør dejen med pesto, og drys med hakkede saltede mandler. Fold dejen sammen på midten, og klap den let sammen. Skær nu dejen ud i 12 strimler.
  • Sno hver strimmel, så du har 4-5 snoninger. Sno dejstrimlerne sammen til en bolle. Bøj den yderste dejende ind under bollerne. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir, og lad dem hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
  • Tænd ovnen på 225 °. Bag snurrerne i ca. 15 min., til de er gyldne.