Chokoladescones med abrikos-passionsfrugt marmelade

Bag de lækreste chokoladescones, som er alle kalorierne værd!

chokoladescones opskrift abrikos marmelade
© Cakenhagen

Chokoladescones

Ca. 12 stk

Det skal du bruge:

  • 300 g hvedemel
  • 50 g brun farin
  • 85 g blødt smør
  • 2,5 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. fint salt
  • 2 dl kærnemælk
  • 50 g fint hakket 70% mørk chokolade

Sådan gør du:

  • Rør alle ingredienserne sammen til en lidt klæbrig dej. Glat dejen ud på bordet, til den er ca. 3 cm høj. Stik dejen ud med en udstikker på ca. 6 cm i diameter, og stil stykkerne på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl med æg, og drys med mandelflager.
  • Bag dem ved 200 grader i ca. 10-12 min.

Abrikos-passionsfrugt marmelade

Det skal du bruge:

  • 400 g tørrede abrikoser
  • 400 g passionsfrugtpuré
  • 100 g vand
  • 600 g sukker
  • 10 g pektin
  • 100 g sukker
  • 1 stk. Vaniljestang

Sådan gør du:

  • Skær abrikoser i små stykker.
  • Skær vaniljestangen igennem på langs.
  • Lad abrikoser, passionsfrugtpuré, vand, vaniljestang og 600 g sukker småkoge i ca. 30 min.
  • Bland pektin med 100 g sukker, og pisk det ned i den varme marmelade.
  • Tilsæt atamon, og rør det hele sammen.
  • Lad marmeladen afkøle.
tivoli nimb cakenhagen bog opskrifter
© Cakenhagen

Nimb – Cakenhagen

Opskriften på de lækre teboller stammer fra bogen "Cakenhagen - Cake Art & Champagne". Cakenhagen er et kagekonditori i Tivoli - og nu også en coffee table-book.

Bag opskrifterne i bogen står chefkonditoren fra Cakenhagen, Torben Bang, som nu giver dig mulighed for selv at tilberede de lækre søde sager i dit eget køkken.

Konditorens eget tip til bogens brugere:

– Man kan ikke få et godt resultat ud af halvdårlige råvarer. Så hellere bage lidt mere sjældent, men til gengæld bruge de bedste ingredienser. Og nyd hver mundfuld, når kagen står foran dig, den er helt sikkert det værd.