Bagedyst-stjerne laver kogebog mod madspild

Stop madspild med kage. Dét er da et budskab, der er til at forstå.

Klimakløgtigt kagekalas Jasmin Gabay
© Jesper Glyrskov | Muusmann Forlag

Klimakløgtig kagekalas

Jasmin Gabay deltog i 2018 i Den Store Bagedyst på DR, et program, der for alvor har vækket danskernes mod til selv at kaste sig ud i flotte og kreative kagekreationer.

Men det har desværre også betydet et ret stort og utilsigtet madspild af kagekanter og halvfyldte poser og bøtter med særlige ingredienser, som aldrig bliver brugt igen, skriver Jasmin Gabay i indledningen til sin nye bog.

Hun har nemlig skrevet en bog, der vil hjælpe danskerne til at nedbringe det madspild.

– En pose skumbananer udleder lige så meget CO2 som en portion hakket oksekød, vidste du det? Vi smider mere end 700.000 tons mad ud hvert år, hvilket svarer til hver femte indkøbsvogn. Det vil jeg gerne være med til at ændre på, skriver hun videre.

Bogen Klimakløgtig Kagekalas er spækket med flotte og lige så farverige kager som Jasmin Gabay selv. Alle kage- og dessertopskrifter er skabt ud fra et miljøhensyn.

– Opskrifterne er samlet fra min barndom, hvor både min mor og min mormor lagde stor vægt på at undgå madspild ved at bruge selv den tørreste rugbrødsrest og de brune bananer. Generelt arbejdede de med råvarer, de enten selv kunne plukke eller havde i skabet. Ikke fordi de var klimaaktivister, men fordi det simpelthen gav bedst mening. Det giver stadig mening, synes jeg.

Opskrifterne er inddelt efter årets 12 måneder med fokus på årstiderne og de forskellige frugter og bær, der er i sæson.

Klimakløgtig Kagekalas udkommer den 14. maj, men kan allerede nu forudbestilles.

Klimakløgtigt kagekalas Jasmin Gabay
© Jesper Glyrskov | Muusmann Forlag
Klimakløgtigt kagekalas Jasmin Gabay

Klimakløgtig Kagekalas er udgivet på Muusmann Forlag og kan forudbestilles til 230 kr. her.

© Jesper Glyrskov | Muusmann Forlag