Bobler med rosensirup
© Styling: Lone Kjær, Foto: Tia Borgsmidt

Velkomstdrink til nytårsaften: Rosenbobler

Glasset med bobler og lyserøde rosenblad nydes naturligvis til dronningens nytårstale.

Bobler med hjemmelavet rosensirup

På årets sidste aften serveres et glas bobler med rosensirup og smager skønt sammen med østers eller små kanapéer.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 drinks

Hjemmelavet rosensirup

  • ½ dl rosenvand (fås i bl.a. etniske grønthandlere og eksotiske supermarkeder)
  • 50 g sukker
  • ½ dl vand

Rosenbobler

  • 6 cl vodka
  • 6 cl hjemmelavet rosensirup
  • 2 dl cremant
  • lyserøde rosenblade til pynt

Sådan gør du

Hjemmelavet rosensirup

  1. Kom rosenvand, sukker og vand i en gryde, og kog op, til sukkeret er opløst.
  1. Lad lagen koge i ca. 10 min., til det tykner en smule.
  1. Tag gryden af varmen, og afkøl.
  1. Hæld rosensiruppen på en lille flaske.

Rosenbobler

  1. Fordel vodka og hjemmelavet rosensirup i glas.
  1. Spæd op med cremant, og pynt med rosenblade.