nytår nytårstorsk rimmet ørredrogn valnødder © Pia Enghild

Rimmet nytårstorsk med gyldne valnødder, ørredrogn og saltet selleri

Nytårstorsken har fået en moderne make-over, der gør den perfekt som en let forret.

Rimmet nytårstorsk med gyldne valnødder, ørredrogn og saltet selleri

4 personer

Det skal du bruge:

  • 200 gram torsk - enten ryg eller loin
  • 1 spsk. salt
  • 1 tsk. rørsukker
  • 15 stk. valnødder
  • 25 g. smør
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 glas ørredrogn
  • 1 lille knodselleri
  • 2 spsk. hakket purløg
  • Skal fra 1 citron

Sådan gør du:

  1. Vend torskeryg med salt og sukker, og rul den stramt i husholdningsfilm
  2. Læg på køl i 6 timer
  3. Kog valnødder i ca. 10 min. i 1 liter vand
  4. Si vandet fra og hak nødderne
  5. Rist dem på en stegepande i smør og rapsolie i ca. 5 min., til de er gyldne
  6. Rens og skyl sellerien, og skær den i meget tynde skiver evt. på en pålægsmaskine
  7. Blanchér de tynde skiver 15-30 sek. i spilkogende vand tilsat 40 g salt pr. liter
  8. Læg de tynde skiver selleri strøet med purløg i bunden af et fad, og læg herpå tynde skiver rimmet torsk
  9. Afslut med gyldne valnødder, ørredrogn og revet citronskal