
Rimmet nytårstorsk med gyldne valnødder, ørredrogn og saltet selleri
Nytårstorsken har fået en moderne make-over, der gør den perfekt som en let forret.
AfMads Nybro
Rimmet nytårstorsk med gyldne valnødder, ørredrogn og saltet selleri
4 personer
Det skal du bruge:
- 200 gram torsk - enten ryg eller loin
- 1 spsk. salt
- 1 tsk. rørsukker
- 15 stk. valnødder
- 25 g. smør
- 1 spsk. rapsolie
- 1 glas ørredrogn
- 1 lille knodselleri
- 2 spsk. hakket purløg
- Skal fra 1 citron
Sådan gør du:
- Vend torskeryg med salt og sukker, og rul den stramt i husholdningsfilm
- Læg på køl i 6 timer
- Kog valnødder i ca. 10 min. i 1 liter vand
- Si vandet fra og hak nødderne
- Rist dem på en stegepande i smør og rapsolie i ca. 5 min., til de er gyldne
- Rens og skyl sellerien, og skær den i meget tynde skiver evt. på en pålægsmaskine
- Blanchér de tynde skiver 15-30 sek. i spilkogende vand tilsat 40 g salt pr. liter
- Læg de tynde skiver selleri strøet med purløg i bunden af et fad, og læg herpå tynde skiver rimmet torsk
- Afslut med gyldne valnødder, ørredrogn og revet citronskal