© White Guide Nordic

White Guide Nordic serverer lækkert nyt til umættelige gastronauter

Fjerde udgave af White Guide Nordic er nu ude - og to danske restauranter er nye i top 30.

”I dag kan man se, at mange lande verden over booster deres lokale restaurant- og madscener ved at anvende det nynordiske manifest. Det fungerer smukt, fordi innovation baseret på lokale præmisser kan dyrkes hvor som helst. Derfor er 'det nye nordiske' blevet 'det nye globale', og som følge af det er restaurantverden blevet meget mere interessant og bæredygtig,” siger Lars Peder Hedberg, udgiver af White Guide Nordic.

White Guide Nordic dækker de bedste restauranter i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Færøerne og Grønland. Første udgave blev lanceret i 2014, og i år er det således fjerde gang, den omfattende restaurantguide, der får gourmet-tænderne til at løbe i vand, udkommer.

Restauranterne er kategoriseret i International Mesterklasse, Mesterklasse og Meget God Klasse, og den komplette liste, der toppes af danske Geranium, kan udforskes på whiteguide-nordic.com.

Det første tal til højre for restauranten viser dens madpoint ud af de mulige 40. Det andet tal viser restaurantens totalpoint ud af de mulige 100.

© Geranium / Claes Bech-Poulsen

I år er to danske restauranter nye på top 30-listen, nemlig Hotel Frederiksminde i Præstø som nummer 22 og amass i København som nummer 26.

© Amass

White Guide Nordic er at finde på hylderne hos de fleste boghandlere, og den kan også bestilles online fra eksempelvis saxo.com

© White Guide Nordic