Tag på svensk gastronomiudflugt og oplev smage, du aldrig har prøvet før!

I Visit Swedens nye kampagne har de kombineret forskellige svenske råvarer og skabt 22 nye konserverede smage. Se dem her.

© Visit Sweden

The Taste of Swedish Summer

I samarbejde med to af landets førende madeksperter, Lena Engelmark-Embertsé og Elvira Lindqvist, har Visit Sweden lavet den innovative kampagne, The Taste of Swedish Summer. Kampagnen viser, hvordan traditionelle og nye konserveringsmetoder kan forlænge og nytænke de svenske sommersmage.

De svenske madeksperter har eksperimenteret med helt nye sammensætninger af smage og er godt tilfredse med resultatet. Blandt de 22 smage kan man blandt andet opleve syltede multebær, frosne syrener med skovsyre og fermenteret rabarber med kvan.

Konserveret mad fra Sverige.
© MortenChr

Konservering af sommerens gode råvarer

Når man konserverer mad, sørger man for, at det holder sig i længere tid og ikke bliver for gammelt. Det kan for eksempel ske ved at tørre eller sylte det. Tidligere var det nødvendigt at konservere mad, da man skulle bruge det til at overleve vinteren, men i dag kan det bruges til helt andre formål.

– Ved at konservere og forlænge den svenske sommer, kan flere opleve vores unikke sommersmage og få idéer til, hvordan de kan bruges i madlavningen, fortæller Lena Engelmark Embertsén.

Du kan læse mere om de 22 sommersmage her og se destinationerne på, hvor man finder smagene henne.