Tag på festival fra din stue

Danmarks største filmfestival CPH:DOX er i fuld gang - og med 177 dokumentarfilm, debatter, artist talks, events og masterclasses på programmet, kan det være svært at vælge.

CPH:DOX
© CPH:DOX

En hybridfestival

Dette års CPH:DOX løber af stablen d. 21. april til 12. maj.

Årets CPH:DOX er en hybridfestival, hvor der frem til d. 5. maj er mulighed for at se dokumentarfilm, live-talks og debatter med danske og internationale kunstnere, eksperter og samfundsdebattører på streamingplatformen doxonline.dk.

Når det fra d. 6 maj igen bliver muligt at komme i biografen, rammer festivalen også det store lærred i flere af Københavns biografer. Her vil et lille udvalg af filmperler blive vist frem til d. 12. maj.

Stray

Stray

© CPH:DOX

Årets program

CPH:DOX lægger hvert år vægt på at vise et bredt spektrum af dokumentarfilm, hvor alt fra værker af de største internationale dokumentarister til de unge talenters premierer indgår.

I år er ingen undtagelse, hvor festivalen ønsker at sætte fokus på dialog og give taletid til marginaliserede stemmer med mantraet "Don't just watch. Listen."

MLK/FBI

MLK/FBI

© CPH:DOX

Tre udvalgte

Det kan være svært at nå alle festivalens 177 film, vi har derfor udvalgt tre film, som vi mener, er værd at se.

Aalto

Aalto

© CPH:DOX

Aalto

Denne elegante storfilm handler om ægteparret Alvar og Aino Aalto, som var to af nordens største og mest nyskabende navne inden for arkitektur og design.

Vi får indblik i og følger dem gennem livets op- og nedture i deres arbejde, kærligheds- og familieliv. Alt sammen interessante fortællinger fra to markante personligheder, der satte helt nye standarder inden for arkitektur og design.

Se den gribende fortælling om parret her.

A Dancer Dies Twice

A Dancer Dies Twice

© CPH:DOX

A Dancer Dies Twice

"En danser dør to gange" er den danske titel på denne film, som foregår på Det Kongelige Teater i København. Filmens hovedperson, Kizzy Matiakis, er ballerina på teatret, men med en alder på 38 år er hun på nippet til den obligatoriske balletpension som 40 årig.

Med kun én sæson tilbage på Det Kongelige Teater står Kizzy Matiakis derfor overfor store livsspørgsmål, som hun er nødt til at tage stilling til. For hvordan holder man fast i sig selv, når livet forandrer sig så drastisk?

Du kan se filmen om Kizzy Matiakis' sidste år som solodanser her.

Ottolenghi and the Cakes of Versailles

Ottolenghi and the Cakes of Versailles

© CPH:DOX

Ottolenghi and the Cakes of Versailles

Et overdådigt kageshow på The Met i New York er omdrejningspunktet i denne film med, hvor nogle af verdens bedste dessertkokke imponerer med de mest utrolige kreationer.

Derudover giver filmen et indblik i Yotam Ottolenghis liv som stjernekok og kogebogsforfatter. Og som om det ikke var nok, bliver man på de 75 minutter, som filmen varer, også klogere på fransk historie og deres anerkendte madkultur.

Sæt dig godt til rette med lidt lækkert og nyd et show i verdensklasse her.

Du kan se hele festivalens program her.