Studierabat: 7 studievenlige steder i Aarhus

Er du studerende, og vil du gerne opleve, hvad Aarhus har at byde på? Vi har samlet 7 seværdigheder, du kan opleve som studerende for få eller ingen penge i Smilets By.

ARoS

Kunstmuseum ARoS er kendt for det ikoniske kunstværk, "Your rainbow panorama" af Olafur Eliasson, men har meget mere at byde på.

Fordelt på 10 etager kan du opleve udstillinger fra både danske og udenlandske kunstnere. Er du særligt interesseret i kunst, som inddrager omgivelserne, skal du opleve De 9 rum, som netop er forbeholdt lys-, video- og installationskunst.

Som studerende kan du fremvise dit studiekort og få entré til 105,00 kr. Se mere inde på ARoS for aktuelle udstillinger og åbningstider.

Moesgaard Museum

Syd for Aarhus ligger Moesgaard Museum. Her kan du opleve deres permanente udstilling "Mennesker og mosefund", hvor du kommer på en tidsrejse helt tilbage til stenalderen.

Moesgaard fik i 2014 tildelt Aarhus kommunes arkitekturpris, så en gåtur omkring museet vil med sikkerhed være noget for dig, der er interesseret i arkitektur og den flotte natur.

Entrépriserne varierer efter hvorvidt du ønsker at besøge museet i deres lav- eller højsæson, men der er altid studierabat. Læs mere herom samt aktuelle udstillinger på Moesgaard Museum.

Øst for Paradis

Øst for Paradis er en hyggelig biograf, der ligger i Latinerkvarteret. De fokuserer på mindre filmperler snarere end de store Hollywood-produktioner.

Derudover består biografen af en café, der bl.a. serverer specialøl og diverse kaffespecialiteter - alt sammen noget du må tage med ind i salene.

Det er muligt at få studierabat på forestillinger før kl. 18. Læs mere her for en oversigt over deres program.

Den Gamle By...

... tager dig med på en tidsrejse helt tilbage til før 1900-tallet. Her kan du gå rundt mellem de hyggelige gader og stræder og flotte bindingsværk, hvor du får en 1:1 oplevelse af livet på H. C. Andersens tid.

Derudover giver billetten adgang til Dansk Plakatmuseum, der netop ligger i Den Gamle By.

Som studerende får du entré til halv pris alt afhængig af hvilken sæson, du besøger dem i. Læs mere om Den Gamle By her samt deres priser.

Musikhuset Aarhus

Vil du gerne nyde en aften med god underholdning i form af koncerter, musicals eller teater? Så skal du besøge Musikhuset Aarhus, der ligger et stenkast væk fra ARoS.

Som studerende kan du ved fremvisning af gyldigt studiekort få 80 kr. i rabat på udvalgte forestillinger. Læs mere om deres aktuelle og kommende forestillinger på Musikhuset Aarhus.

Aarhus teater

Det er bare en helt anden oplevelse at gå i teateret end at se en film i biografen - og nu også billigere.

Aarhus teater tilbyder nemlig billetter til kun 60 kr. for studerende. Rabatten gælder mandag - torsdag til alle forestillinger. Oversigt over aktuelle forestillinger samt nærmere information for studerende kan findes her.

Science museerne

Tag en tur i Væksthusene og Botanisk Have, som er en del af Science musserne. Her kan du bevæge dig rundt mellem fire forskellige klimazoner og nyde de smukke blomster.

I 2016 fik Væksthusene tildelt den prestigefyldte pris The International Architecture Award, så er du interesseret i arkitektur, er dette helt sikkert et must.

Botanisk Have og Væksthusene koster ikke penge, hvorfor der er ingen undskyldning for ikke at tage et smut forbi. Åbningstider for Væksthusene kan du finde her.

Læs også vores store guide til studievenlige steder i København og 7 seværdigheder, du kan opleve i Odense for få penge.