Grøntsager i supermarked
© Nico Titto

Spar på pengene: Disse 6 profiler giver dig geniale sparetips

Sparetips og -tricks hitter som aldrig før. Vi har samlet 6 profiler, der gør hverdagen billigere, grønnere og nemmere.

Krisetider kalder på kreativitet

Inflationen går kun én vej – og det er op. Elpriserne buldrer derudaf, gaspriserne er skyhøje, og varmeregningerne venter om hjørnet.

Det bliver en udfordrende vinter for mange, og det kan man både se og mærke på danskernes adfærd. Det er nærmest blevet en sport at spare, og heldigvis er der mange dygtige og kreative mennesker, der gerne vil dele deres bedste tips og tricks.

Her får du 6 profiler, der kan hjælpe og inspirere dig til en billigere hverdag.

Indkøb
© Tara Clark

Familieliv på budget

Kan man handle for 4000 kroner til en familie på fire? Det kan måske lyde svært, men det er ikke desto mindre, hvad Kristine Melgaard-Manis profil tager udgangspunkt i. Familien har et madbudget på 1000 kroner per uge, og på profilen tager Kristine følgerne med på en rejse blandt madplaner, indkøb, kvitteringer og kreative retter med rester.

Du finder desuden sparetips og inspiration til ferier, der ikke behøver koste en bondegård.

Moneymum.dk

Finansøkonom Pernille Oldgaards populære profil guider dig til en bedre og billigere hverdag. Her får du ikke kun tips til at gøre dit madbudget mindre, du får også et indblik i forsikringer, realkreditlån, anbefalinger til bøger, der lærer dig at investere og smarte apps, der finder rabatter på alt det, du alligevel står og mangler.

Forbrugerrådet TÆNK

Forbrugerrådet TÆNK bør du ikke kun følge på grund af tips og tricks til en bedre (og sundere) hverdag. Her kan du også blive klogere på alt fra tørrebolde til vaskemaskiner, dine rettigheder som forbruger, få indblik i utallige tests af produkter og blive inspireret til en hverdag uden unødvendige, kemiske stoffer.

Grønnere elforbrug

Vil du planlægge din dag, så den bliver grønnest – og billigst – kan du med fordel følge Facebook-siden Grønnere elforbrug. Det er Henrik Møller Jørgensen, som står bag siden, der opdateres hver dag. Her får du et detaljeret overblik over, hvornår du helst skal tænde for vaskemaskinen samt en prognose for de kommende dages strømpriser. Hvis du er interesseret i at dykke ned i detaljer, er der rig mulighed for det – både i opslagene og i kommentarsporene, der flittigt bruges.

Fiskers investeringer

En af de bedste måder at spare op på er ved at investere. Er du interesseret i aktiemarkedet, men ved du ikke helt, hvordan du kommer i gang? Så er der hjælp at hente! Profilen Fiskers investeringer sætter dig ind i fordelene ved at investere på en letfordøjelig og overskuelig måde, og her tydeliggøres det, hvor stor en økonomisk forskel der er på investeringer og opsparinger.

Kirsten Skaarup

Kogebogsforfatteren Kirsten Skaarup har mere end 30 kogebøger bag sig, og på hendes Instagramprofil og blog deler hun både opskrifter, sparetips og inspiration til sunde, nærende opskrifter. Desuden har hun oprettet 'Skaarups skønne sparekøkken', hvor hun serverer sine bedste sparetips og opskrifter på lækker og energisparende mad.