© Shutterstock

Sommerhusferie med børn: Dét kan I lave

At pakke bilen og køre afsted mod sommerhuset er noget, som de fleste ser frem til. Bilen er fyldt op med forventningsglæde, og en sommerhusferie i det danske sommerland er kilden til ultimativ afslapning. Men hvad skal I mon lave, og hvordan holder du børnene underholdt hele ugen? Vi har samlet vores bedste idéer til aktiviteter, der kan gøre jeres sommerhusferie til noget helt særligt.

Vandsjov – enten ude eller inde

De fleste børn er nogle vandhunde, og der er heldigvis flere muligheder for vandaktiviteter, når I er i sommerhus – og det gælder både ude og inde. Hvis vejret er godt, kan I tage en tur til stranden, hvor børnene kan bade og bygge så mange sandslotte, de vil.

Hvis I er i et sommerhus, der har en have eller et andet udeområde, så kan en vandkamp i det fri også være et kæmpe hit. Fyld vandpistolerne eller vandballonerne op, og gør klar til en sjov og våd kamp.

Har I valgt et sommerhus med pool, er der også masser af muligheder for vandsjov. Her kan børnene lege i timevis, mens de voksne kan slappe af ved poolkanten. Og denne løsning er særligt smart, når vejret ikke er det bedste.

Spilturneringer i det fri

En sommerhusferie er lig med masser af spil for hele familien, og det er oplagt at samle både store og små til uendelige spilturneringer i haven. For at gøre det spændende for de små kan du gøre noget ekstra ud af det med eksempelvis hjemmelavede pointtavler og kampprogrammer.

Der er et hav af spil, som I kan kaste jer over. Prøv eksempelvis et slag kongespil eller en omgang stangtennis. Det kan også være, at I har andre favoritspil, som I kan tage med på sommerhusferien.

Filmmaraton, hvis det regner

Selvom sommeren som regel er fyldt med sol og varme, kan regnvejrsdage også snige sig ind. Men det behøver ikke at være en hindring for en sjov dag i sommerhuset. En regnvejrsdag er nemlig den perfekte anledning til at afholde et filmmaraton for hele familien.

Lav en hyggelig hule med puder og tæpper, og gør klar til en dag med alle favoritfilmene. Husk popcorn og andre snacks for at gøre oplevelsen endnu bedre. Selvom de fleste drømmer om sol og sommer, er det en god måde at tilbringe tid sammen på.

Cykelture i det danske sommerland

Der er ingen sommerhusferie uden gode cykelture i området. På cyklen får I nemlig mulighed for at udforske området omkring sommerhuset på en helt unik måde. I kan enten planlægge en rute hjemmefra eller være spontane og lade jer drage af, hvad der møder jer.

I kan cykle langs kysten, gennem skoven eller rundt i det lokale byliv. Undervejs kan I eksempelvis stoppe ved legepladser, picnicområder eller måske endda en lokal butik. Og husk nu, at en iskiosk altid er et hit hos børnene.