© Royal Horticultural Society Media Image Collection

Vidunderlige plantetrends på verdens største havemesse

Chelsea Flower Show i London er verdens største messe for haveentusiaster. Her kan du finde det ene mirakel efter det andet - have efter have, bed efter bed, designet af de dygtigste havearkitekter, der findes. Se højdepunkterne her.

Hvert år i maj strømmer haveinteresserede fra hele verden til London for at svælge i de smukkeste udstillinger, der nogensinde er frembragt indenfor havedesign. Chelsea Flower Show er en overvældende stor messe, hvor de seneste trends, planter og blomster vises på et kæmpestort område. Et af de helt store tilløbsstykker er The Great Pavillon, hvor række efter række af pergolaer med roser og andre slyngplanter bølger hen over hovederne på gæsterne.

Lupiner, som du aldrig har set dem før - på årets Chelsea Flower Show, som foregår i London.

Japanske haver er stadig en af de helt store trends, og Chelsea Flower Show har flere magiske haverum, der udelukkende er dedikeret til denne form for havearkitektur. Og det er ikke kun et par runde sten og et lille vandbad med karper - her er hele haveanlæg med vandfald og bonsai og de smukkeste grønne plateauer.
Desuden kan man på flere af udstillingsstederne se havehuse, der matcher den japanske stil. De besøgende kan drømme sig væk til en helt anden verden, hvor planter og skønhed regerer.

The Homebase Garden hedder denne smukke udstillingshave, hvor træer, vand, stedsegrønne planter og minimalistisk arkitektur er kombineret.

I år var der mange eksempler på haverum med træplateauer og vand - omringet af vilde planter. Chelsea Flower Show er det mest anerkendte i verden og foregår i maj hvert år.

Den magiske have her er anlagt for duftenes skyld og kaldes A Perfumers Garden. At besøge havemessen i London er som at gå rundt i forskellige grønne universer.