Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nye fontæner i Paris indeholder ikke bare vand

I Paris har de altid været lidt mere fancy end andre steder – og det er deres nye vandfontæner naturligvis også.

vand fontæne paris

© Alamy

Almindeligt vand er ikke godt nok til franskmændende i Paris. Ligesom de i Paris ofte er på forkant med det nyeste nye inde for mode, så er der i byen blevet skabt endnu en banebrydende succes.

En række fontæner fordelt i byen vil nu indeholde danskvand, i stedet for almindelig vand. Paris fik deres første "danskvandfontæne" som et forsøg i 2010, og siden da er efterspørgslen vokset. Derfor er forsøget nu udvidet til at omfatte mere end 20 fontæner.

Lokale politikere håber, at de over 20 fontæner vil hjælpe indbyggerne i Paris med at holde sig hydrerede. Men der naturligvis også en miljø-vinkel på ideen: I en tid, hvor plastikforurening har vist sig at være et større og større problem, forventer bystyret, at fontænerne vil betyde, at langt færre vil købe vand i plastikflasker.

Hvis du er i Paris, eller planlægger en tur til byernes by indenfor den nærmeste tid, har vi fundet et kort over de steder, du kan finde fontænerne.

Relaterede Artikler