© iStock

Lonely Planets liste 2017: 10 lande, du ikke må gå glip af

At være på Lonely Planets liste over 'verdens bedste rejsemål' er en ære. 2017-listens nr. 1 er oplagt med sin storslåede natur og menneskelige værdier. Men nr. 2 overrasker - for ikke at tale om 7, 8 og ...

Nr.1: Canada - landet alle elsker

Canada skal passe lidt på. Inden længe vil hele klodens befolkning, inklusive danskerne, stå og hamre på grænseportene til verdens andet største land, hvor den menneskelige rummelighed og de naturskønne oplevelser tilsyneladende ingen ende har.
Premierminister Justin Trudeau er et tætteste nogen statsleder når rockstjerneniveau, og han står for de værdier, som mange europæere håber vil dæmme lidt op for ideerne hos en vis nyvalgt præsident lidt længere sydpå …
Når det så er sagt, har Lonely Planet selvfølgelig især valgt Canada som et godt rejsemål på grund af de overvældende nationalparker, som alle med bare lidt flair for natur bør opleve mindst én gang i livet.

Nr. 2: Colombia - jamen, vi vil da ikke kidnappes?!

Colombias historie og ry er unægtelig præget af borgerkrige og kampen mod narkokarteller, og i mange år har det kun været de mest rå rejsende, som fik det colombianske stempel i passet.
Det har ændret sig mærkbart den seneste tid, og Lonely Planet skriver i sin ros af land nr. 2 på listen over 2017-rejsemål, at denne sydamerikanske juvel kan præsentere klodens smukkeste natur og en gæstfrihed, som man aldrig glemmer.

Nr. 3: Finland - meget mere end skovsøer og saunaer

Finland fik endelig sin uafhængighed i 1917 efter, at landet var blevet kastet rundt af russere og svenskere i 800 år.
Dermed har landet som selvstændig nation 100 års jubilæum, og det har aldrig været et mere fascinerende rejsemål.
Udover de uforglemmelige naturparker og finnernes stolte saunatraditioner er der også en mængde ultramoderne seværdigheder – for eksempel er hovedstaden Helsinki fyldt med spændende, ny arkitektur og er på højde med de mest avancerede metropoler i verden.

Nr. 4: Dominica - eneste caribiske land, Columbus ville genkende

Dominica er en af de meget få caribiske lande, der endnu ikke er plastret til af turister. De lokale joker – i følge Lonely Planet – med, at hvis Christopher Colombus stod op af graven og besøgte området i dag, ville Dominica være det eneste sted, han kunne genkende.
Palmer er det højeste, du kan se i landet, og det er desuden kendt for sine betagende regnskove og uspolerede folkore.
I 2018 vil den første turistresortkæde skyde op på en af strandene i Dominica, så det er NU, hvis du opleve et caribisk land i sine ægte klæder.

Nr. 5: Nepal - spirituelt og naturstridig overlevelse

Nepal er et land, som gennem årtusinder har modstået så meget modgang, at det nærmest er naturstridigt. Og netop naturen har leveret mange af katastroferne, for eksempel måtte Nepal gennem endnu et jordskælv i 2015.
Men befolkningen har en utrolig overlevelsesevne, og landet er et af mest spirituelle og smukke, man kan besøge.
Så tag til Nepal og få en oplevelse for livet, mens du hjælper et land, kloden ikke kan undvære.

Nr. 6: Bermuda - britisk og glemt - indtil videre

Bermuda er britisk og bliver ofte forvekslet med en caribisk ø, men den ligger faktisk kun 1050 km fra North Carolinas kyst i USA.
I 2017 bliver America’s Cup afholdt på Bermuda, og det vil helt sikkert sætte mere fokus på det fantastiske sted.

Nr. 7: Mongoliet - farvel til steppekrigerne

Mongoliet er normalt ikke et land, man forbinder med state-of-the-art-arkitektur og hæsblæsende urbanisering.
Man ser snarere vilde krigere til hest på stepperne …
Men ikke desto mindre er dette en nation, som i disse år krænger fortidens kommunistiske overstyre og diktatur af sig og udvikler sig i en helt utrolig grad.
Hovedstaden, Ulaanbaatar, er en metropol, som læner sig op ad vanvittigt mukke naturreservater, og her opføres en ny, hyperteknologisk lufthavn, der efter sigende bliver en af verdens mest moderne. Den åbner i 2017.

© Regeringen i Mongoliet overvejer at opføre en helt ny bæredygtig hovedstad.

8. Oman - rigdom og ørkenmystik

Oman er et af de arabiske lande, hvor du kan (næsten) bliver transporteret rundt på flyvende tæpper og drikker af guldbægre.

I hvert fald skyder det ene luksushotel op efter det andet – Lonely Planet anbefaler Six Senses on the Musandam Peninsula og Alila in the Hajar Mountains.
Desuden åbner en futuristisk temapark, Majarat Oman, i 2017, og den bliver ifølge rygterne alle 120 millioner dollars værd.

© Luksushotel i Oman

9. Burma - tiden står stille på den gode måde

Myanmar – også kendt som Burma – har fået sin første folkevalgte regering, og der skues mod fremtiden. Det er stadig et land, som kræver overvejelser at besøge, men belønningen er stor: Myanmar kan fremvise et Asien, som gradvist forsvinder, og hvor tiden stadig kan forekomme at stå stille.

10. Etiopien - nye flyafgange til åbenbaringerne

Etiopien er et afrikansk land, som har haft sin del af menneskelige katastrofer, men i 2017 åbner en række nye flyafgange hertil, og så åbner der sig fantastiske muligheder for turister.
Etiopien har klodens største åbenbaringer rent naturmæssigt.