Her får du mest rejse for pengene i 2016

Rejseguiden Lonely Planet har udpeget 10 rejsedestinationer, hvor du får mest ferie for pengene i 2016 - se listen og de fantastiske billeder her.

1. Estland
© Scanrail/iStockphotos/iStockphotos

Øverst på listen finder vi Estland, som er et ganske særligt stykke af Europa, hvor du vil opleve et spændende mix af østlige og vestlige kulturretninger. Uden for landets smukke hovedstad Tallinn finder du en fantastisk kystlinje, ukendte baltiske øer og nationalparken Lahemaa. Bedst af alt er dog, at det er billigt at bo, spise og rejse rundt i landet.

LÆS OGSÅ 21 forslag til rejsedestinationer i Europa.

2. Ho Chi Minh City og Hanoi, Vietnam
© Nguyenhieu2206/iStockphotos

Den andenbedste rejsedestination, hvor du får mest rejse for pengene er Ho Chi Minh City og Hanoi i Vietnam. Ifølge det kendte rejseindex priceoftravel.com hører disse to byer blandt de billigste i Asien, hvilket gør dem utroligt populære blandt budgetrejsende. Du kan nemlig nøjes med at betale en rørende sum af 20 dollars pr. dag for mad, overnatning og seværdigheder.

3. Østafrika
© mddphoto/iStockphotos

Udbruddet af Ebola i Vestafrika har haft en negativ effekt på rejsebookinger til Østafrika på trods af at storbyer som London, Madrid og Barcelona faktisk ligger hundredvis af kilometer tættere på udbruddet i Vestafrika end det centrale turistområde i Østafrika.

Derfor vil du gøre dig selv og turismen i Østafrika en kæmpe tjeneste, hvis du benytter dig af et af de billige rejsetilbud til Kenya, Uganda eller Tanzania eller et af de andre rejsemål i regionen. På den måde vil du komme til at opleve nogle af verdens største vidundere såsom møder med gorillaer, paradislignende sandstrande og storslåede udsigter over dale og savanner.

4. New Mexico
© Amygdala_imagery/Lonely Planet

Hvis du er på udkig efter en rejsedestination, hvor der er rig mulighed for fysisk udfoldelse, unikke naturlandskaber og lækre madopleveler til en rimelig pris, så er New Mexico stedet. I den amerikanske delstat får du mere for dine penge både når det gælder mad, transport og oplevelser.

5. Bosnien og Hercegovina
© ToolX/iStockphotos

Ifølge Lonely Planet er Bosnien og Hercegovina et af de steder i verden, hvor du stadig kan overnatte og spise billigt, og rejse billigt rundt i landet. Samtidig er der mange seværdigheder såsom historiske byer og billige adrenalin-kick såsom skiløb og rafting på Una floden. Bosnien og Hercegovina er altså en perfekt destination for dig, som ønsker en billig rejse og for dig, som leder efter et mindre besøgt rejsemål.

6. Galicien, Spanien
© JackF/iStockphotos

Spanien er et meget populært ferieland, men hvis du vil undgå turistområderne skal du tage til Galicien, hvor du kan opleve rå kystlinjer, spektakulære fjorde og charmerende landsbyer. Regionen er ikke blot attraktiv på grund af de lavere leveomkostninger sammenlignet med turistområderne i resten af Spanien. Unikke madoplevelser koster også mindre - på de forskellige tapasbarer kan du fx svælge i kød og skaldyr af meget høj kvalitet.

TIP Hvis du gerne vil spare på overnatningen, skal du vælge en bolig, hvor du selv står for maden – især uden for skoleferien.

7. Québec, Canada
© Nicolas McComber/iStockphotos

Ifølge Lonely Planet er der mange penge at spare på hotelpriser, restaurantpriser, priser på kulturelle oplevelser, samt shopping, hvis du rejser til Québec i Canada. Derudover får du mulighed for at opleve storslået natur, charmerende og hyggelige brostensgader og en helt speciel kultur.

8. Costa Ricas caribiske kyst
© Shaferaphoto/iStockphotos

Hvis du overvejer at rejse til Costa Rica, bør du besøge landets caribiske kyst, som er et sandt paradis for strand- og naturelskere. Området er ikke overrendt eller ødelagt af turisme, fordi en stor del af det består af beskyttede nationalparker. Inden for de næste par år forventes det dog, at kysten bliver mere populær blandt turister og rejsebureauer.

9. Timor-Leste, Sydøstasien
© Baucauadventure.blogspot.dk

Hvis du er på udkig efter en forholdsvis ukendt og billig rejsedestination, er Timor-Leste muligvis stedet for dig. Væk fra landets hovedstad Dilis dyre hoteller, kan du finde strandhytter eller overnatninger hos private til meget billige priser. Du kan også opleve fantastiske strande, spændende dykning og vandreture i bjerge og smuk natur.

10. Vestaustralien
© Simon Bradfield/iStockphotos

Den svingende valutakurs i Australien betyder, at det er billigere end nogensinde før at rejse til det store kontinent. Vestaustralien er mindre kendt end østkysten, men tilbyder et varieret udvalg af seværdigheder fra byens liv i Perth, leg med vilde delfiner i Monkey Mia, rejser i outbacken og til det hurtigt voksende vinområde i Margaret River.