Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Gigantiske hænder understøtter historisk hotel i den synkende kanalby Venedig

Italiensk kunstner og Zorbas søn skaber slående billede på klimaforandring i sit bidrag til årets Venedig Biennale.

Venedig synker

© Halycon Gallery

Venedig har været i færd med at synke i havet i mere end et halvt årtusinde. Nu er resten af verdenen ved at komme på omdrejninger med den italienske laguneby, der er bygget på pæle, og som har kanaler i stedet for veje.

Support

© Lorenzo Quinn

Klimaforandringer og global opvarmning er efterhånden en veldokumenteret realitet, så nu er helt almindelige asfaltbyer også i farezonen. Det er netop disse klimaudfordringer, som den italienske kunstner Lorenzo Quinn kommenterer i sin aktuelle installation, "Support".

Canale Grande

© Lorenzo Quinn

Installationen er skabt til kunstbienallen i Venedig 2017, der som navnet antyder løber af stablen hver andet år.

I sit værk har Lorenzo Quinn skabt to hænder, der rager op af vandet som understøttelse for Ca’ Sagredo Hotel ved hovedfærdselsåren i Venedig, Canale Grande.

Zorbas søn

© Halycon Gallery

Lorenzo Quinn ses her under arbejdet på "Support". Han er i øvrigt søn af skuespilleren Anthony Quinn, som er allermest kendt for sin præstation i rollen som Zorba i filmen Zorba the Greek fra 1964.

Håndplukket til dig