18 fantastiske steder du skal besøge før det er for sent

Verden er fyldt med smukke seværdigheder, men blandt andet klimaændringer truer eksistensen af nogle af de mest opsigtsvækkende vidundere. Vi har fundet 19 fantastiske steder, som alle bør se før det er for sent.

Maldiverne, Det Indiske Ocean
© Uk.businessinsider.com

Maldiverne, en fantastisk østat i Det Indiske Ocean, synker langsomt på grund af klimaforandringerne. Forskere forudser, at øerne vil være helt oversvømmet inden for 100 år.

Alperne, Schweiz
© Uk.businessinsider.com

Der er dårlige nyheder for vandrere og vintersport fans: Klimaændringerne har en stærk effekt på Alperne, da de har en lavere højde end andre bjergkæder såsom Rocky Mountains. Hvert år mister den europæiske bjergkæde omkring 3% gletscheris, hvilket betyder, at der måske ikke er flere gletschere i 2050.

Venedig, Italien
© Uk.businessinsider.com

Hvis du går og drømmer om en sejltur i gondol i den smukke by Venedig, skal du snart have det gjort. Byen har nemlig været ved at synke i en lang årrække og viser ingen tegn på at stoppe. Flere og flere alvorlige oversvømmelser har fundet sted de seneste år, hvilket har bidraget til forsvinden af mange af byens kanaler.

Cádiz, Spanien
© Uk.businessinsider.com

Provinsen Cádiz, som er beliggende i det sydlige Spanien, er ved at miste dets dyreliv og bevoksning på grund af den stigende temperatur og faldet i nedbør de seneste år.

Det Døde Hav, Jordan & Isreal
© Uk.businessinsider.com

Det Døde Haver sunket over 24 meter og forsvundet med en tredjedel de sidste 40 år. Så længe landene omkring havet fortsætter med at bruge vand fra Jordanfloden (det eneste sted Det Døde Hav trækker sit vand fra), kan havet være helt væk om 50 år.

Amazonas, Sydamerika
© Uk.businessinsider.com

Regnskoven i Amazonas er verdens største og ligger i Sydamerika. Det er hjemsted for verdens mest forskelligartede dyrearter, men udvidelsen af landbruget kan føre til ødelæggelse af regnskoven.

Pyramider, Egypten
© Uk.businessinsider.com

Egyptens pyramider og Den Store Sfinx står over for en masse erosion fra forurening. Da spildevand svækker pladerne, som pyramiderne står på, er der bekymring om, at forureningen i sidste ende kan føre til deres fuldstændige kollaps.

Kilimanjaro, Tanzania
© Uk.businessinsider.com

Den kridhvide sne, der topper det fascinerende bjerg Kilmanjaro i Tanzania, bliver ikke ved med at være der meget længere. Fra 1912 til 2007 havde Kilmanjaros indlandsis svundet ind med hele 85%.

Taj Mahal, Indien
© Uk.businessinsider.com

Taj Mahal er en af verdens mest ikoniske bygninger, men nogle eksperter bekymrer sig om, at bygningen snart bryder sammen på grund af erosion og forurening.

Glacier National Park, Montana
© Uk.businessinsider.com

Antallet af gletschere i Montanas Glacier National Park er faldet fra 150 til under 25, og om yderligere 15 år er der måske ingen tilbage.

Great Barrier Reef, Australien
© Uk.businessinsider.com

Verdens største koralrev, Australiens Great Barrier Reef, er faldet med mere end halvdelen af ​​sin størrelse på grund af stigende temperaturer de sidste 30 år. Forskere forudser at det smukke naturvidunder kunne være helt væk i 2030.

Mirador Basin & Tikal, Guatemala
© Uk.businessinsider.com

Mirador Basin og Tikal National Park i Guatemala er hjemsted for de mystiske ruiner af maya-civilisationen. Ulovlige plyndringer og skovbrænde kan dog ødelægge dette fantastiske stykke historie.

Everglades National Park, Florida
© Uk.businessinsider.com

Everglades National Park i Florida er blevet betegnet som den mest truede park i USA. For meget vand, nye arter og byudvikling er alle en del af problemet.

Antarktis
© Uk.businessinsider.com

Besøg det spektakulære Antarktis før det er for sent. Forskere advarer nemlig om, at det iskolde kontinent smelter med truende fart.

Den Kinesiske Mur, Kina
© Uk.businessinsider.com

Den Kinesiske Mur er verdens største menneskeskabte struktur, og har overlevet i mere end 2000 år som Kinas favoritdestinationen. Men den nylige overproduktion af landbruget har ført til, at næsten to tredjedele af muren er blevet beskadiget eller ødelagt. Væggen kan muligvis formindskes til ruiner af erosion i så lidt som 20 år.

Madagaskar, Indien
© Uk.businessinsider.com

Madagaskars skove forventes kun at eksistere 35 år endnu på grund af et væld af skovbrande og skovrydning.

Galapagosøerne, Ecuador
© Uk.businessinsider.com

En kombination af alt for mange turister og udenlandske arter, der ikke hører til, truer økosystemet og de unikke indfødte arter på Galapagosøerne, en gruppe af øer ud for kysten af ​​Ecuador.

Hvalsafari, Big Sur, Californien
© Uk.businessinsider.com

Big Sur i Californien er kendt for at tilbyde up-close hvalsafari, men de seneste tørker og naturbrande har skadet kystregionen signifikant og ført til færre observationer af pattedyrene hvert år.