Oplev bistader og en 40m2 stor blomsterhave på toppen af ILLUM i København

MUJI sætter fokus på miljøpåvirkninger med nyt projekt.

Bier
© ILLUM, MUJI

Et samarbejde, der gør en forskel

Det japanske livsstilsbrand MUJI har indgået et nyt og spændende samarbejde med havearkitekt og forfatter Boe Sallingboe, den socialøkonomiske virksomhed Bybi, CityLawn og ILLUM.

MUJI har, lige siden de åbnede butikken i 2020 i ILLUM, haft en klar mission om at bidrage til det lokale samfund og miljøet i en positiv retning. Denne mission bliver nu til virkelighed, for i starten af maj 2021 flyttede to bifamilier ind på toppen af ILLUM omgivet af en smuk, nordisk blomsterhave.

Projektet gør ikke kun toppen af København smukkere, men hjælper også alle de flittige honningbier. Ved at beplante en masse blomster på toppen af ILLUM gør vi honning til noget, vi laver sammen, og på den måde takker bierne for den honning, vi spiser.

© ILLUM, MUJI

Et miljø i bestøvningsinsekternes ånd

Når du besøger MUJI på 4. sal i Illum, vil du kunne kigge ud til bistaderne og den smukke have, der er beplantet med nordiske urter og planter, der giver et smukt blomsterflor fra tidligt forår og ind i det sene efterår med enkelte planter, som sender et kærligt nik til MUJIs japanske rødder, såsom den smukke magnolia.

Det forventes at du kan købe MUJI Copenhagen Honey i løbet af august 2021, hvor honningen vil blive solgt i MUJIs store fødevareafdeling, der byder på lokale - og japanske madvarer. Når du køber et glas honning i MUJIs butik, støtter du også Bybis sociale arbejde.