Emil Thorup

Mine sommerfavoritter med Emil Thorup

Emil Thorup har været med til at indrette et badehotel, som han synes, at alle burde kende. Den kendte iværksætter deler sine tips til sommerferien.

Når kalenderen viser sommer står den på lige dele afslapning og festivaloplevelser for Emil Thorup, som ikke siger nej til en stor, kold drink i solen. Den kreative iværksætter, der både kan skrive tv-vært, arkitekt og designer på CV'et, deler ud af sine sommerfavoritter.

Der er ærligt talt ikke noget, der kurerer dårligt humør, jalousi, sure tæer og teknisk insolvens, som at ligge 10 minutter i solen med en iskold drink. — Emil Thorup

Hvor slapper du bedst af om sommeren?

Jeg skal væk. Jeg har desværre rodet mit arbejds- og privatliv så meget sammen, at jeg skal ud af landet for ægte at slappe af. Til nøds en tur i sommerhuset, men så længe jeg er i Danmark, tænker jeg hele tiden på de ting, jeg ikke får gjort, og de mails jeg ikke får svaret på. Jeg arbejder på at komme væk fra det mind-set, men det kræver vist både tid og potentielt noget terapi. Optimalt set tager jeg til en privat villa i udlandet med en pool sammen med en medrejsende M/K. Så laver jeg mad og drinks, hører musik og læser bøger.

Hvor finder du det bedste sommermåltid - og hvad er det?

Ja okay, der er lidt diskrepans her mellem mit ovenstående svar – for det bedste sommermåltid er jo dansk fisk på havnen. Uanset om det er Gilleleje, Hirtshals eller Allinge – stik mig en fiskedelle med remo, så er jeg i himlen. Eller måske en pandestegt fiskefillet (ikke frituren, tak) - kæft, det er godt. Eller et stjerneskud, ekstra dressing on the side.

For mig er det ikke rigtig sommer uden…

Det kan komme bag på mange, men jeg svarer festivaler. Jeg slår dig måske ikke som festivaltypen, men den stemning og unikke vibe der er – om det er Roskilde, Musik i Lejet eller Smukfest - er for mig helt fantastisk og indbegrebet af sommer. Jeg skal selv besøge dem alle, og selvom jeg nok springer over på telt-delen, ændrer det ikke på stemningen for mig.

Roskilde Festival

Roskilde Festival, Orange Scene

© Flemming Bo Jensen

Hvilket sted i Danmark synes du, at alle burde kende?

Min gode ven Christian har et lille badehotel i Allinge, som jeg var med til at indrette for et par år siden. Det er det hyggeligste lille magiske sted på Bornholm, hvor tiden står stille, og jeg kommer helt ned i gear. Jeg glæder mig allerede til at tilbringe et par dage i den nyindrettede (af undertegnede) hindbær-suite med Auping-seng og havudsigt.

Allinge Badehotel
© Allinge Badehotel

Hvad er dit bedste tip til at redde sommerstemningen?

En kæmpe drink og så ud i solen. Der er ærligt talt ikke noget, der kurerer dårligt humør, jalousi, sure tæer og teknisk insolvens, som at ligge 10 minutter i solen med en iskold drink. Gerne i et kæmpe vinglas med de der enorme isterninger, så overlæben er ved at fryse af. Indeholdet er jeg mere ligeglad med, men gerne lidt sødt, bittert og boblende – det matcher min personlighed.