Læserne anbefaler: Is-guide rundt på de danske øer

Skal du smage en is med øl, kastanje eller grannåle? Eller er du mere til den traditionelle gammeldags isvaffel? Så se med her, hvor vi har samlet en is-guide med jeres anbefalinger.

Sandvig Kalas is, Bornholm

På solskinsøen i Allinge ved Sandvig Havn finder du Kalas Is. Her kan du nyde hjemmelavet is lavet på øens økologiske mælk og lokale frugter. Smagsvarianterne skifter løbende og passer med årstidens bær og frugter.

Læs mere her

Café Fru Dax, Rømø

På Café Fru Dax på Rømø kan du få en lækker traditionel gammeldags is med flødebolle, guf og syltetøj. Med deres 45 forskellige isvarianter er der nok is at vælge imellem. Isvaflerne er friskbagte og kan duftes langt væk fra cafeen.

Læs mere her.

Skarøis, Skarø

I det sydfynske Øhav ligger Skarø. Her bliver der produceret økologisk is fra øens egne råvarer. Og der er noget for en hver smag! For her laver de lækre flødeis, sorbet, veganske is og protein is. Isene er lavet med mindre sukker, fordi de bruger birkesaft. Så her gør det ikke noget, hvis du spiser en ekstra kugle is!

Læs mere om Skarøis her

Læsø is, Læsø

Storhaven på Læsø er både en gårdbutik og et ismejeri. Her kan du smage hjemmelavet is af lokale råvarer fra Læsø. I isdisken gemmer der sig altid favoritterne jordbær-, chokolade- og nougatis. Men der er også mange andre eksperimenterende varianter. Du kan for eksempel smage koldskålsis eller lakridsis med Læsø salt.

Læs mere her

Vaffelhuset Skovsøen, Fyn

I Odense finder du Vaffelhuset Skovsøen. Her kan du nyde en lækker is med udsigt til Skovsøen og grøn natur på en solskinsdag. Her kan du blandt andet få softice med vanilje eller jordbær.

Læs mere her

Bornholm Ismejeri, Bornholm

Hos Bornholm Ismejeri kan du få en masse smagsoplevelser. Her bliver der virkelig leget med smag og konsistens. Du kan for eksempel få en is lavet på kastanjer, grannåle eller øl. De fleste råvarer, der bliver brugt til at producere isen, er lokale. Men har nu udvidet til, at de får importeret deres egen vanilje fra Tahiti, samt får komponeret deres egen chokolade-blend hos de bedste ‘Chocolatiers’ i Frankrig.

Læs mere her

Café Aroma, Ærø

På havnen i Ærøskøbing kan du mærke sommerstemningen og nyde lækre hjemmelavet is lavet af de fineste råvarer. Der er en masse smagsvarianter at vælge imellem. Du kan også prøve deres udvalg af frugtsorbetis, der alle er laktosefri.

Læs mere lige her

Enø Bageri, Enø

Enø bageri laver hjemmelavet, økologisk is, og bruger mælk fra en økologisk bondegård i Ravnstrup. Mælken pasteuriseres og modnes i deres mejeri, som giver en dejlig velsmagende og fedtfattig is – uden tilsætningsstoffer.

Læs mere her

Casa Tua, Samsø

På Samsø finder du det lille lyserøde ishus Casa Tua, som laver økologisk, hjemmelavet italiensk is efter gamle opskrifter fra Venedig.

Hvis du har været en tur forbi Samsø Labyrinten eller andre af de mange seværdigheder, så tag en is-pause hos Casa Tua.

Læs mere om stedet her

Læs også:

Nettis iscafe, Bornholm

Nettis iscafe i Sognebæk giver dig smagen af sol og sommer på Bornholm. Alle is er hjemmelavede, og der er is til en hver smag. Prøv for eksempel en is med hyldeblomst/lime eller med kaffe/baileys, mens du nyder udsigten over Østersøen.

Læs mereher

Møn is, Møn

På Møn finder du et lille ismejeri, hvor du kan få is lavet på økologisk mælk og fløde, som bliver leveret fra en lokal gård. Foruden den gode is kan du også købe frisk mælk, mørt kød og pølser i gårdbutikken.

Du kan læse mere om Møn is her

Gudhjem Special, Bornholm

Hvis du er en kæmpe is-fan og vil udfordre dig selv, skal du spise is hos Gudhjem Special på Bornholm. Deres is, Apollo, er kendt som Bornholms største is og det er ikke løgn. Alene vaflen er 40 cm høj og fyldt med softice, seks forskellige slags kugler, krymmel og to flødeboller. Og så er den toppet med en lille softice i en vaffel med et flag i.

Læs mere her

Langesø Vaffelhus, Fyn

På Fyn ligger Langesø, som serverer friskbagte isvafler med italiensk is og hjemmelavet guf over isdisken. Alt sammen lavet på gode råvarer og Vaffelhuset ligger i smukke naturomgivelser.

Du kan læse mere om Langesø Vaffelhus her

Læs også: