Rosenborg Slot Kulturnatten
© Rosenborg slot

Guide: 10 ting du skal opleve under Kulturnatten i København

Kom med 14. oktober, når der er Kulturnat i København. Byen forvandles til et kulturmekka og inviterer til inspiration, leg og oplevelser på byens kulturinstitutioner. Vi har fundet 10 events, du ikke vil gå glip af.

Hotel- og Restaurantskolen
© Hotel- og restaurantskolen

Hotel- og Restaurantskolen fejrer 100-års jubilæum

I 1922 blev skolen grundlagt som en lærlingeskole, og i år kan de således fejre 100-års jubilæum.
På Kulturnatten inviterer de på en tidsrejse tilbage til skolens opstart, hvor gæsterne kan smage, spise, se og høre om de forskellige årtiers mad og drikke.

Aftenen byder på alt fra naturvinsmagning, over kokkeskole, til landskamp i ølsmagning og meget mere.

Hotel- og Restaurantskolen er for dig, der ønsker et indblik i gastronomi, værtskab og oplevelser, og som gerne vil smage på fortidens lækkerier.

Hotel- og Restaurantskole
Kjeldsgaardsvej 1
2500 Valby

Tilmelding nødvendig.

Læs mere her.

Zoologisk Have
© Zoologisk Have

Zoo by night - fokus på lys og lyd

Zoologisk Have byder i år velkommen til en aften med særmenuer i parkens restauranter og caféer, samt street food og andet mad i topklasse.

Derudover kan du prøve silent dicso og danse til din yndlingsmusik omringet af parkens dyr. Og så invitererer Zoo til Halloween i børnehøjde, hvor alle kan være med.

Zoologisk Have
Roskildevej 32
2000 Frederiksberg

Læs mere her.

Coffe Collective Kulturnatten
© Coffee Collective

Kvalitetskaffe bag kulissen

Et besøg hos Coffe Collective er for dem, der elsker kaffe og som gerne vil lære mere om processen fra kaffebønne til færdigbrygget kop. På Kulturnatten kan du komme med på en rundvisning, hvor du vil blive præsenteret for kafferisteriets kvalitetskaffe, deltage i forskellige workshops eller nyde en kaffesmagning.

Coffee Collective
Godthåbsvej 34 B
2000 Frederiksberg

Læs mere her.

Cisterne Kulturnatten
© Cisterne

Cisternerne - skab dit eget drømmespind

Ved årets Kulturnat kan du opleve den anmelderroste udstilling af Chiharu Shiotas og afprøve kunsterens vilkårlige og spontane teknik med garn.

I løbet af aftenen spiller en DJ et elektronisk set med inspiration i asiatiske toner og tendenser, og derudover er der workshops hele aftenen, hvor du selv kan skabe et farverigt drømmespind af garn og tråd.

Cisternerne
Søndermarken
Roskildevej 25A
2000 Frederiksberg

Læs mere her.

Kulturnatten på Glyptoteket
© Glyptoteket

Glyptoteket inviterer til jubilæumsfest

I år er det 125 år siden, at Glyptoteket blev indviet, og Carl Jacobsens vision om et skønhedstempel til befolkningen kom til live.

Kom med indenfor, når Glyptoteket åbner dørene til en aften i arkitekturens navn. Der vil være aktiviteter som skattejagt rundt på museet efter mønstre, monstre og dyr i arkitekturen, silent disco og farvestrålende lys i festsalen, en introduktion til museets samlinger og arkitektur, samt aftensmad, drinks og snacks i caféen.

Ny Carlsberg Glyptotek
Dantes Plads 7
1556 København V

Læs mere her.

Kastellet Kulturnatten
© Kastellet

Tag på eventyr i Kastellet

Bag fæstningens volde gemmer der sig en over 355 år gammel militærby. På Kulturnatten stabler Kastellet over 20 aktiviteter på benene, hvor kun nysgerrigheden sætter grænsen.

Så pak lommelygten og forbered dig på en spændende og helt særlig oplevelse i Kastellet.

Kastellet
Kastellet 1
2100 København Ø

Læs mere her.

Rosenborg Slot Kulturnatten
© Rosenborg slot

Rosenborg Slot - en festlig aften

I år skruer slottet tiden tilbage til 1600-tallet, en tid hvor danmarkshistoriens mest festglade dronning hørte til. Dronning Sophie Amalie elskede fornem dans i salen, ekslusive retter på taffelbordet og kulørte lamper, og netop dette byder Rosenborg Slot op til på Kulturnatten.

Så pus danseskoene og kom til fest på slottet.

Rosenborg Slot
Øster Voldgade 4A
1350 København K

Læs mere her.

Det Kongelige Teater Kulturnatten
© Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater åbner dørene

Igen i år er Det Kongelige Teater på programmet for Kulturnatten. Dørene åbnes ved Gamle Scene, Operaen og Skuespilhuset, hvor man kan opleve en række forskellige aktiviteter.

På Gamle Scene er der optrædener fra Det Kongelige Teaters Balletskole og aspiranterne, og publikum kan denne aften komme med bag kulissen og se scenen fra en anden vinkel.

Skuespilhuset åbner op for teater på Store Scene, fællessang på Mellemgulvet og hygge i Foyeren.

Operaen vil i år indbyde til den helt store backstage oplevelse, hvor der er førsteklasses dans, sang og optrædener på programmet.

Gamle Scene
Kongens Nytorv 9
1050 København K

Skuespilhuset
Sankt Annæ Plads 36 0
1250 København K

Operaen
Ekvipagemestervej 10
1438 København K

Læs mere her.

Kunst workshop til Kulturnatten
© Art Escape Studios

Skab dit eget kunstværk

Art Escape Studios & Cafe inviterer indenfor til en aften i kunstens tegn. Denne workshop er dedikeret til akrylmaling, og i nærvær med huskunstnerne vil du blive guidede gennem processen af at genskabe nogle af verdens mest anerkendte kunstværker.

Art Escape Studios
Blegdamsvej 68 ground
2100 København Ø

Læs mere her.

© Kulturhus Islands Brygge

Gådefuld kulturnat på Kulturhus Islands Brygge

Kulturhuset åbner endnu engang op for en Kulturnat, hvor klimaet og naturen er i fokus.
Gennem virtual reality, plantemusik og escape rooms kan du opleve smeltende gletschere og skovens vildskab. Du kan spille på interaktive musikalske planter eller løse klimarelaterede gåder.

Så hvis du er nysgerrig på naturen og klimaet og ønsker at få dit perspektiv udvidet, bør du give Kulturhus Islands Brygge et besøg og opleve deres sansende rum, hvor det digitale møder det naturlige.

Kulturhus Islands Brygge
Islands Brygge 18
2300 København S

Læs mere her.

LÆS OGSÅ