Jesper Vollmers anbefalinger til sommeren på Bornholm

Går din sommerferie til Bornholm i år? Så se med her, hvor Jesper Vollmer kommer med sine bedste anbefalinger til oplevelser på solskinsøen.

Balka Strand
© Bornhomtours

Oplev forskellen på nord og syd

Selvom Bornholm er en lille ø, er der stor forskel på landskabet i den nordlige og sydlige del af øen. Et af de steder Jesper fremhæver på syddelen af øen, er Balka Strand, som er kendt for sit fine sand og et lækkert, lavt turkisblåt vand.

Stranden regnes for at være en af Danmarks bedste badestrande, hvor vestenvinden oftest sørger for læ og roligt vand. Og du behøver ikke at bekymre dig om, hvorvidt der er plads til dit håndklæde, for Balka Strand er flere kilometer lang.

Hammershus Besøgscenter
© Bornholm.info

Hammershus

Kontrasten til det rolige syd, finder du på norddelen af øen, hvor klipper og højdeforskellen præger landskabet. Et godt udflugtsmål nordpå er Hammershus, og et lille stykke derfra, bag en kløft, kan man blive klogere på den gamle borgruin og se den fra de flotteste panoramavinduer.

Du kan finde mere information om Hammershus besøgscenter her.

Opalsøen
© Getty Images

Opalsøen

Et andet sted på Nordbornholm, der er et besøg værd, er Opalsøen.

– Der er en meget smuk sti rundt om Opalsøen, hvor man kan kommer godt op i højden og virkelig kan se højdeforskellene oppefra og ned over den smukke sø. Så skal man også gøre sig selv den tjeneste at tage badebukserne på og hoppe de otte meter fra kanten og ned i søen, siger Jesper Vollmer.

Cykler Bornholm
© Getty Images

Tag en cykeltur rundt på øen

Med sit udfordrende terræn og flotte udkigsposter er det oplagt at opleve øen fra sadlen. Cykler man rundt på øen er der mulighed for at opleve flere afkroge af øen, end hvis man blot bevæger sig til fods.

Cykling på Bornholm er også godt for pulsen med de mange bakker, man skal op ad. Tager man for eksempel mod øens højeste punkt, Rytterknægten, kan der godt være behov for at skifte til de lettere gear.

Christiansø
© tastetheworld.dk

Rytterknægten

Turen til Rytterknægten er dog det hele værd, for derfra er der en helt fantastisk udsigt. Og vil du have et endnu bedre syn, er der mulighed for at gå op i tårnet Kongemindet og se ud over Bornholm, og på de gode dage, helt til Christiansø og Sverige.

Find inspiration og download en cykelguide til Bornholm her.

Udsigt fra Sandkaas Strandbar
© Sandkaas Strandbar

Sommer i Sandkaas

I Sandkaas kan man sidde og kigge ud over havet i den lille lagune og de smukke klipper fra Sandkaas Strandbar. Ud over at sælge lækre forfriskninger og snacks, arrangerer strandbaren også yoga på stranden hver morgen kl. 9 i sommermånederne.

Efter en lille times tid med yoga i de flotte omgivelser, afsluttes de sidste fem minutter med, at en trompetist spiller stille og roligt, mens man ligger og ånder ud. Bagefter er det oplagt at hoppe en tur i vandet og spise morgenmad på strandbaren eller at gå hjem langs vandet. Det er den perfekte start på dagen.

Billetter til yogaen kan købes for 75 kr. i baren.

Svaneke
© Getty Images

En eftermiddag i Svaneke

På Bornholm er der mange hyggelige byer, hvor man kan smage og opleve diverse skønne, lokale specialiteter.

Et godt sted at bruge en eftermiddag er Svaneke. Her kan man starte med en god frokost ved vandet, og derefter gå en tur rundt i byen, der byder på gode kunstbutikker og lidt til den søde tand. I byen kan du blandt andet finde lækre håndlavede bolcher fra Bolcheriet Svaneke eller lukuskarameller fra Karamelleriet

Du kan allerede nu overveje hvilke bolcher du skal smage her eller se om du vente med at købe karamellerne herfra.

Kalas Bornholm
© Kalas Bornholm

Favoritstedet

Ved Sandvig Havn mellem klipper og lige ud til vandet ligger Kalas café og isudsalg.

– Kalas er helt klart mit yndlingssted på øen. Jeg tror også, at jeg har rekorden i at være der længst tid. Der var en dag, hvor jeg startede med morgenmad, fik en is som senere blev til frokost for derefter at blive hængende til ud på aftenen, hvor jeg fik en lille rom mens solen gik ned. Man har bare ikke travlt med at komme væk derfra, fortæller Jesper Vollmer.

Fra Kalas’ terrasse kan man med udsigt mod havet og Hammerknuden sidde og nyde en god kop kaffe, lidt bagværk eller selvfølgelig deres frisklavede is af økologisk bornholmsk mælk.

Se flere flotte billeder af stedet og isen her.