Irma lukker
© Luca Barth/Pexels

Irma lukker - og det kan sætte gang i hamstringen af denne ting

Nyheden landede som en knytnæve i det sjællandske mellemgulv. Særligt én varekategori vil komme i høj kurs, hvis den ikke fortsat bliver produceret i det nye setup.

OPDATERET 16. februar

Siden vi kunne opdatere om, at Irma snart er fortid som butik, er deres populære muleposer blevet revet væk. Hylderne ligger brak og flere sætter de populære net til salg på Dba.dk til 14 gange prisen!

Mulepose fra Irma til salg på Dba.dk

Der er heldigvis godt nyt til alle jer, der nægter at betale så meget for det fine net, men stadig gerne vil have fingrene i et.

– Allerede i denne uge kommer der nye Irma-net på lager i flere af butikkerne, fortæller Jens Juul Nielsen, Informationsdirektør hos Coop, til vores søster-site Boligmagasinet.dk.

Han fortæller yderligere, at de hypede bomuldsnet formentlig ikke bliver fortid, når butikkerne begynder at lukke fra april.

– Vi kommer til at fortsætte med at sælge de 100 mest populære Irma-varer i de nye Coop-butikker. Og heriblandt kommer Irmas accessories, inklusiv nettet, højst sandsynlig til at være. Jeg kan dog ikke sige noget med garanti, men alt tyder på det, uddyber Jens Juul Nielsen overfor Bolig Magasinet.

Irma og kusinerne SuperBrugsen og Kvickly er snart fortid

Det var den kontante udmelding i Coops pressemeddelelse, som blev udsendt 31. januar 2023.

Heri kunne koncernen afsløre, at de tre supermarkedskæder i fremtiden vil blive samlet i én ny butikskæde, som kort og godt får navnet Coop og som dermed bliver Danmarks største.

Det betyder, at de 65 Irma-butikker fra april vil påbegynde en transformation hen imod det nye navn eller en lukning, og den ikoniske blå dame blive lagt i graven for good.

Næsten i hvert fald.

For brandet vil tilsyneladende bestå.

“Irma vil ændres fra at være en københavnsk butikskæde til at være et landsdækkende mærke, hvor et større antal unikke Irma-varer vil kunne fås i alle Coop-supermarkederne,“ lyder det yderligere i pressemeddelelsen.

Generation Z’ overraskende besættelse

Det er (måske) godt nyt for særligt den yngre generation z på Sjælland (født mellem ‘95 og 2015).

Blandt disse er indkøbsnettet med Irma-pigen nemlig blevet et populært statussymbol på niveau med designertasker.

Flere og flere yngre z’ere bliver set med indkøbsnettet i ubleget bomuld med Irma-pigen broderet i hvid.

Og det skyldes mere end blot bekvemmelighed og tilfælde.

Det har flere generation z’ere i skribentens omgangskreds sågar bekræftet, lettere rødmende, når adspurgt.

Irma net mulepose

Det er ikke bare ren og skær geografisk praktik på købstidspunktet, at nettet over deres skulder er fra Irma. Det skulle være fra Irma.

Et køb til 50 kr., som i sig selv ikke er den store udgift, men som bærer et signal om, at du stammer fra kredse, hvor hverdagsindkøb er gjort med sans for kvalitet – ikke kvantitet.

Samtidig er nettet i det ubehandlede lærred tilpas fodformet og miljøvenligt til at signalere, at andre værdier end velstand og designerlogoer optager dem. Et subtilt signal om kulturelitært tilhørsforhold. For nogle er det ikke økonomisk velstand, der skal differentiere dem fra “pøblen” men en sans for det gode liv og kvalitet.