© Hotel Ritz Paris/Artcurial

Gør et kup: Historisk hotel sælger ud af inventaret

Berømtheder har gennem mere end 100 år stået i kø for at bo på Hotel Ritz i Paris. Nu sælger hotellet ud af inventaret – og der er mange finurlige ting imellem.

auktion hotel ritz hotelværelse paris
© Hotel Ritz Paris/Artcurial

Hotel Ritz i Paris er et af de ikoniske hoteller, man kender fra film, ugeblade og litteraturen. Nu sælger hotellet ud af inventaret, og dermed er der mulighed for at købe en stol, et spejl eller en seng fra hotellet, hvor berømtheder siden åbningen i 1898 boet, når de var i Paris.

Ingen var så vild med Hotel Ritz som den franske designer Coco Chanel. I 34 år boede hun i en 3-værelses suite på hotellet. Suiten findes stadig og hedder i dag Coco Chanel Suite.

En anden suite med historie er den, hvor Lady Diana og hendes kæreste Dodi Al-Fayed spiste middag, inden de gav sig ud på den fatale køretur, der endte med deres død i en tunnel.

paris auktion hotel ritz stol
© Hotel Ritz Paris/Artcurial
lampe lysekrone auktion hotel ritz paris

Hotellet blev renoveret fra kælder til tag i 2016, og det betyder at en masse møbler, service, senge og meget andet er til overs. Faktisk så meget, at det har taget to år at katalogisere det hele, så der nu kan blive afholdt en auktion over de mange genstande, som er blevet brugt at berømtheder og andre mennesker gennem de seneste 100 år.

Måske en stol, som er blevet brugt af den amerikanske forfatter Ernest Hemmingway, som også var glad for Hotel Ritz. Da amerikanske styrker i 1944 befriede Paris for den nazistiske besættelse var forfatteren med. På det tidspunkt var Hotel Ritz et tysk hovedkvarter, og det fik en pistolsvingende Hemmingway til at storme og "befri" baren som det første han gjorde efter ankomsten til Paris. Som et minde om episoden – og at den berømte forfatter var en flittig gæst – hedder baren i dag Hemmingway Bar.

hotel ritz auktion bar hemmingway paris
© Hotel Ritz Paris/Artcurial
barstol auktion hotel ritz paris

Hotel Ritz har i nogle år haft ry for at være lidt "på vej ned", og det er denne udvikling ejerne har ønsket at vende med ombygningen. Nogle af verdens bedste hotel-indrettere er blevet indkaldt, og det har altså betydet en stor udskiftning i inventaret. I alt skal mere end 3500 genstande sælges, hvilket sker over fem dage fra 17. til 21. april 2018 i Artcurials showroom på Champs Elysees i Paris og kan følges på Artcurials hjemmeside.

auktion hotel ritz pude service tekande kaffekande paris
© Hotel Ritz Paris/Artcurial
auktion paris hotel ritz skrivebord concierge
© Hotel Ritz Paris/Artcurial
auktion hotel ritz reception paris
© Hotel Ritz Paris/Artcurial
hotel ritz lysestager auktion paris
© Hotel Ritz Paris/Artcurial
Hotel Ritz auktion gæster
© Hotel Ritz Paris/Artcurial