Historien om dansk design fremføres nu som ballet

Klassisk ballet og dansk design kombineres i en unik forestilling.

Tivoli ballet Et glimt af i går
© Tivoli

Tilbage til en svunden tid

En ny, moderne balletforestilling hylder det eviggyldige danske design og vender blikket tilbage til dengang, de store klassikere blev skabt.

I forestillingen danses publikum ind i en svunden tid, hvor designklassikerne, som vi kender i dag, blev skabt. Klassikere, der allerede hyldes i Tivoli, hvor der lige nu er en udstilling med PH-lamper

Forestillingen ”Et glimt af i går i dag” tager blandt andet udgangspunkt i klassikere ”Glemmer du”, ”Hvorfor er lykken så lunefuld” og ”Dansevisen”.

Paul James Rooney er koreograf på forestillingen, hvor jazzsangerinderne Sinne Eeg og Birgitte Soojin står for nyfortolkninger af de gamle danske klassikere.

– Klassisk design bliver aldrig umoderne. I en lejlighed i dag ser du en række kontraster mellem design, hvor det nye er mikset med gammelt, de danske designklassikere med moderne design. Klassikerne virker ikke malplacerede men er stadig skelsættende i dag og i morgen. ”Et glimt af i dag i går” sigter mod at vise denne stilæstestik gennem dans, kostumer og musik, fortæller koreograf Paul James Rooney.

Forestillingen har præmiere den 13. juli i Tivolis Pantomimeteater og spiller indtil den 20. september.

LÆS OGSÅ: Sommertradition er tilbage på Bellevue

Tivoli ballet Et glimt af i går
© Tivoli
Tivoli ballet Et glimt af i går
© Tivoli