Guide: Disse 5 naturoplevelser skal du opleve på Læsø

Skal det være på cykel, til fods eller måske på hesteryg? Læs med her, og bliv guidet til nogle af de bedste naturoplevelser på Læsø.

© Torsten Grieger / Getty Images

Oplev naturen i dit eget tempo

En god måde at opleve naturen på er fra din cykel. Da Læsø har så fladt et landskab, er det fantastisk at opleve på cykel.

Læsø har flere forskellige cykelruter for enhver smag. Hvis man har mod på det, kan man for eksempel cykle Læsø rundt. Det er en rute på cirka 30 km., hvor man kommer forbi strandenge, lyngheder, gamle tanggårde og smuk udsigt ud over Kattegat. Det er også en god idé at tage badetøj med på turen, da der mulighed for at bade undervejs.

Læs mere om cykelruterne her.

© Havneguide.dk

Gåtur fra Vesterø til Østerby

Læsø har en meget smuk og varieret natur, som man ikke skal snyde sig selv for at opleve. Man kan for eksempel gå fra Vesterø til Østerby eller omvendt og suge den fantastiske natur til sig. Ruten er på ca. 12 km. og tager cirka 3-4 timer afhængigt af, hvor mange små naturstop man tager undervejs. Hvis man er træt og ikke orker gåturen hjem igen, kan man benytte sig af busserne, som er gratis på Læsø.

Vi anbefaler at, man enten tager sin egen hjemmelavede frokost med til turen eller spiser et stjerneskud på Læsø Spisehus, som ligger i Østerby Havn.

© Torsten Grieger / Getty Images

Besøg Læsø Klitplantage

På den nordlige del af Læsø ligger Læsø Klitplantage, som består af et 1.875 hektar stort klit- og hedeområde. Her bliver du mødt af en meget varieret natur. Udover de mange hektar af klithede, vokser der også nåleskov. En gåtur eller ridetur på Klitplantagen vil berige dig med mange smukke naturindtryk fra forskellige typer landskab.

Læs mere om Læsø Klitplantage her.

Læsøs højeste punkt

Når du alligevel befinder dig i Læsø Klitplantage, er det et must at besøge Højsande, som er et fredet naturområde. Her kan du trave hen over det smukke naturområde og bestige øens højeste punkt, som er 24 meter over havet. Det er altså ikke vildt højt, men man kan alligevel spotte Kattegat derfra.

© Hotel Strandgaarden

En tur på hesteryg over Rønnerne

På den sydlige del af øen ligger Rønnerne. De består af en række øer i forskellige størrelser, som er adskilt af vandområder.

Grundet vandområderne og det kompakte lag af ler, som Rønnerne hviler på, er det ikke så tilgængeligt at besøge til fods. Men man kan opleve den unikke natur på Rønnerne på Islandske heste. Her kan man i sommermånederne se vildtvoksende orkideer, kødædende planter, hindebægerne og andre vilde blomster.

Hvis man ikke lige har mod på at opleve Rønnerne på hesteryg, kan man tage en safaritur med Rønnerbussen. Bussen kører fra Saltsyderiet, og man kan købe sin billet ved Læsø Turistkontor i Østerby.

Du kan læse mere om Rønnebussen her.