Elsker du te? Så skal du læse med her

Efteråret nærmer sig og kulden frister til et varmt tæppe og en kop te i sofaen. Er du vild med te, skal du sætte et kryds i kalenderen til dette efterårs-event.

Anne Mette Hjortshøj tekande
© Anne Mette Hjortshøj

Den 1. September 2017 åbner Butik for Borddækning dørene for en spændende udstilling om te. 16 kunsthåndværkere og designere er gået i kast med at fortolke temaet, og på udstillingen kan man se smukke fremstillinger i materialer som keramik, glas, pil, tekstil og metal under temaet te og te-selskaber.

Anne Mette Hjortshøj tekande
© Anne Mette Hjortshøj

En af de mange dygtige kunsthåndværkere er keramikeren Anne Mette Hjortshøj fra Bornholm, der udstiller sine hånddrejede brændefyrede tekander.

Anne Mette Hjortshøj tekande
© Anne Mette Hjortshøj

En af de dygtige designere til udstillingen er tekstil designeren Janne Wendt, der blandt andet har valgt at genfortolke den hvide dug med inspiration fra klippede te-buske.

– Jeg har opviklet og formklippet 4 forskellige størrelser pomponer i hørgarn og hæftet dem til den hvide vævede hør i et rytmisk forløb, som ”vokser” ud af fladen. En enkelt stikning med te-indfarvet hørgarn afgrænser pomponer på begge sider, fortæller Janne Wendt.

Janne Wendt pomponer
© Ole Akhøj

Udstillingen TE åbner dørene kl 16, og ved åbningen vil der blive serveret te fra Perchs Thehandel. Udstillingen kører frem til den 7. Oktober 2017.

Janne Wendt pomponer
© Ole Akhøj
Janne Wendt tetryk
© Ole Akhøj