Roskilde Festival Food Court
© Krists Luhaers

Det skal du spise på Roskilde Festival – fra 3-retters middag til lollandsk skovgris

Vi guider til 13 madboder og barer på Roskilde Festival, hvor du kan få stillet sulten og slukket tørsten, uanset om det skal være eksklusivt og særligt eller billigt og hurtigt.

Biodiversitets-boost

Med ca. 100 madboder og et utal af barer er der bogstaveligt talt noget for enhver smag på Roskilde Festival, der finder sted 25. juni - 2. juli. Udbuddet af økologisk og bæredygtigt mad er så svimlende højt, at det kan være svært at vælge… Men bare rolig! Vi har samlet 13 steder – tre eksklusive, tre klassikere, tre med kød, tre barer og én helt ny, der er et besøg værd, når sulten eller tørsten melder sig.

Roskilde Festival har altid været med i front, når det kommer til bæredygtighed og økologi. Og i år lover festivalen, at madboderne har fået “et kæmpe biodiversitets-boost”, så nu er der endnu flere veggie-retter og plantebaserede måltider på menuen. Kan du bedst lide din burger med kød, så er det selvfølgelig også stadig en mulighed.

Der er igen blevet rykket rundt på de åbne arealer på festivalen, og hvad der i mange år har været lukket af til backstage og medieby, er i år åbent for alle. Området har fået navnet The Garden og byder på både træer og vand – og ikke mindst barer med gode ting i hanerne og flaskerne.

Orange Stage Dining på Roskilde Festival

Der er plads til 2000 sultne gæster, når der bliver dækket op til Stage Dining foran den ikoniske Orange Scene på Roskilde Festival

© Emil Lyders

3 (grønne og boblende) eksklusive

Food is Now
Festivalmad behøver ikke altid være hurtig mad på farten. Hvorfor ikke sætte dig ned (på en rigtig stol) og nyde en velsmagende 3-retters menu, mens du lader de mentale batterier op? På restaurant Food is Now er menuen 100% økologisk, vegetarisk og råvarerne er hentet fra de sjællandske marker. Menuen er udviklet af Amass og Birkemosegaard og bliver serveret på porcelænstallerkener. Skal du sikre dig en plads, så sørg for at booke bord.
3-retter koster 295 kr, og en vinmenu fås til 150 kr. Book her

Stage Dining
Siden 2017 har det været muligt at deltage i langbordsmiddag foran Orange Scene med Stage Dining. Nu er det blevet meldt ud, at i år er sidste gang, at det ellers succesrige format finder sted. Konceptet er det samme som tidligere, hvor der bliver dækket op til 2000 personer ved langborde foran den ikoniske scene. Gennem to timer kan man se frem til en 5-retters vegetarisk menu, underholdning og lege. Det kræver billet at deltage, så book i god tid - og bemærk, at arrangementet kun finder sted torsdag!
En billet koster 275 kr. Book her

Champagne Lounge
Roskilde Festival har fået en helt ny champagne lounge! I Bazar-området øst for Apollo-scenen bliver der serveret bobler (i glas med stilk!) og menukortet skulle eftersigende være stort og alsidigt. Bag baren står den gamle kending Gringo Bar, som har været fast inventar på festivalen igennem mange år. Nu udvider de altså med endnu en bar og er det ikke værd at skåle i et glas ægte champagne over, at vi endelig kan tage på festival igen!

Roskilde Festival
© Emil Lyders

3 med (økologisk og velsmagende) kød

Madhus Lolland
Udbuddet af vegetariske og plantebaserede retter er efterhånden ret omfattende på Roskilde Festival, men der er stadig kød på menuen flere steder. Et af dem er Madhus Lolland, der serverer Pita med Lammekød og Sandwich med Grillet Skovgris. Her er kødet af høj kvalitet fra glade, øko grise og fritgående lam - og selvfølgelig tilsat udelukkende økologiske grøntsager.

Oles Gård
De fleste forbinder måske ikke landlig idyl med en god pizza, men det vil Oles Gård lave om på. Hos Oles Gård bliver der nemlig langet kvalitets pizzaer over disken, og både kød og grøntsager kommer fra gården, der ligger ved Hammel i Østjylland. Pizzaerne er lavet på en koldhævet surdejsbund, fyldt med lækkerier som kartofler, svampe og salami og tilberedt i Oles brændefyrede ovn.

Ramen
Ramen to Bíiru har forlængst slået deres navn fast på den københavnske madscene, og nu kan man endnu engang nyde deres lækre japanske chicken noodle soup på Roskilde Festival. Udover en variant med kylling, serverer de i år også en vegetarudgave. Uanset hvilken du vælger, kan du være sikker på masser af smag og umami.

Arena food
© Emil Lyders

3 (bællevenlige) barer

Ellenor Hyldeblomst Bar
Ellenor Hyldeblomst har vundet flere internationale priser for deres delikate likør lavet på økologiske håndplukkede hyldeblomster og Skotlander Rum. På Roskilde Festival serverer de kølige cocktails som Frozen Elderflower Margarita og Ellenor Spritz i området lige ved Orange Scene.

Læsk
I det nye område The Garden serverer Læsk hjemmebryggede kombucha. Kombucha er en alkohol-fri drik, der blandt andet bliver brygget på te og blomster og på festivalen serveres den i flere smagsvarianter som hindbær, ingefær, hyldeblomst og en særlig orange feeling-udgave med smag af honeybush & lemon. Vil man gerne have procenter i glasset, så sælges kombucha også som cocktails, hvor drikken er tilsat økologisk alkohol. Hvis du selv har mod på at give dig i kast med at brygge kombucha, så kan du følge vores guide her.

Rødder & Venner
I The Garden finder man også vinbaren Rødder & Venner, som nogen måske vil genkende fra Nørrebro i København. Her kan du købe økologiske vine, biodynamiske vine og naturvine, og de serveres i rigtige glas på stilk. Rødder & Venner er kendt for deres uformelle og usnobbede tilgang til vin og ikke mindst altid gode dråber i glasset.

People eating while having fun - do it your self food
© Nicolai Hegelund Vilhelmsen

3 (gammelkendte) klassikere

Spaghettiboden
Nogle gange behøver man ikke opfinde den dybe tallerken for at skabe en succes – man kan nøjes med at servere i den. Og det er lige netop, hvad Spaghettiboden har gjort i over 40 år på Roskilde Festival. Her er ikke så mange dikkedarer, men en god servering af den italienske klassiker til en yderst fair pris. Dog er retten blevet opdateret i år, hvor gulerødder og knoldselleri erstatter 50 procent af oksekødet, men mon ikke den velkendte smag er nogenlunde intakt.

Skiburger
Skiburgeren er efterhånden en institution i sig selv på Roskilde Festival. Og det er ikke uden grund, at den tilpas snaskede, tilpas mættende burger er blevet langet over festivaldisken igennem 40 år. Den originale skiburger fås med oksekød, men i festivalens ånd, sælger de også forskellige kød-fri alternativer. Til trods for navnet er der ikke noget alpint over burgeren, navnet har den fået, fordi Roskilde Skiklub står bag boden. PS. i løbet af festivalens fire musikdage, bliver der typisk solgt over 20.000 burgere!

Hjaltes
Hjaltes er endnu en klassiker på Roskilde Festival. De er kendt for deres bagte kartofler, toast og saftevand. Og nej, det lyder måske ikke så fancy, som meget andet på festivalen, men man skal virkelig ikke undervurdere værdien af en old school toast og et glas saft efter en lang dag og nat med mange koncerter – og måske lidt rigeligt af de våde varer. Der er dog ikke kun klassikere på menuen, og hvis du tør, kan bl.a. få billekød i din bagte kartoffel!

hummus
© Spisehuset

Og én helt ny (og grøn)

Hummusiya
Hummusiya er navnet på en helt ny madbod på Roskilde Festival, og som navnet antyder, så er hummus i centrum. Hos Hummusiya bliver hummus ikke bare set som en lækker dyppelse, men som selve hovedretten. Skal du ikke på Roskilde, eller er du bare sulten efter mere efter endt festival, så kan du få serveret mere hos Spisehuset i Magstræde i København, det er nemlig dem, der står bag boden.

Vil du gå på digital opdagelse blandt festivalens madboder, så hent Roskilde Festivals officielle app. Her kan du også se alle retters CO2-aftryk. Hent den til mobilen her