2. Imponerende naturområder
Fyn byder på mange fantastiske naturområder. Et af de steder, som Claus Holm fremhæver, er Svanninge Bakker i Faaborg. Her er den bakkede naturen helt fantastisk og omtales ofte som De fynske alper.
På Svanninge Bakker er der noget for alle. Her kan du få nogle kilometer i benene, hvis du vælger at gå af Øhavsstien, som er Danmarks længste vandrerute på 220 km. Det er en smuk tur, da ruten ligger langs Det Sydfynske Øhav.
Hvis man ikke er til lange vandreture, kan man i stedet sætte sig på sin mountainbike og opleve den smukke bakkede natur. Til de legesyge er der naturlegepladsen Troldeland, der er en af Danmarks største naturlegepladser og som er meget velbesøgt.
Du kan se alle de naturoplevelser, som Svanninge Bakker har at byde på lige her.
3. Pak en taske og tag på Øhop omkring Fyn
Fyn er fin, men rundt om Fyn ligger der nogle små øer, der også er et besøg værd. Claus foreslår, at man tager ned på havnen i Svendborg og herfra kan man tage den store færge. Færgen Sea Hawks rute giver dig mulighed for at besøg Skarø, Drejø, Hjortø, Bjørnø, Avernakø, Lyø og Strynø. Det anbefales at man besøger mellem 2-3 øer på en dag.
Men man kan sagtens besøge de resterende øer en anden dag, for din ø-hopbillet gælder i 7 dage.
Og når man nu er på Skarø, så skal man smage deres Skarøis, som er lavet på birkesaft og bare nyde naturen der, fortæller Claus.
Fra den 26. Juni til den 8. August kan du sejle mellem de syv små øer i Det Sydfynske Øhav. Det er muligt at sammensætte sit eget personlige Øhop, så du selv vælger, hvilke øer du vil besøge, samt rækkefølgen af dem. Læs mere her.
4. Bogense blomsterfestival
Den første weekend i august afholdes den årlige Rosenfestival i Bogense på Nordfyn. Og det er ikke nogen tilfældighed, at festivalen holder til i Bogense, for 70% af de danske haveroser bliver produceret omkring byen.
Til Rosenfestivalen vil der være eventyrlige dekorationer med roser, salg af roser, kåring af den smukkeste rose og smukke rosenprinsesser, som går rundt i de 700 år gamle gader. Samt guidede ture til rosenmarkerne, hvor de erfarne rosengartnere gør dig klogere på de forskellige sorter og rosenavl. Festivalens stemning bliver kun bedre med de mange boder med kunsthåndværker, madboder, musik og festivalens egen rosenvals. Musikken til rosenvalsen har Festivalen fået foræret som en gave fra Bent Fabricius Bjerre, der har komponeret stykket.
Når den farverige festival er slut og sulten trænger sig på, byder Bogense og Nordfyn på mange gode spisesteder. Det kan dog være en god ide at booke bord på forhånd i denne festivalsweekend.
Du kan se festivalens fulde program og andre praktiske informationer her.
5. Oplev Fyn fra en anden vinkel
Fyn byder på en meget varieret natur. Her er vand, marker og skove, små veje og stier der bugter sig, som fra en gammel Morten Korch film. Claus synes ikke, at man skal snyde sig selv for en cykeltur rundt på Fyn og derefter spise et lækkert stjerneskud på Hotel Troense med udsigt over Svendborgsund.
Hvis man er til ren cykelferie og har mod på at få mange kilometer i benene, er Østersøruten og Bike Island-ruten alle kræfterne værd. Ruterne fører dig igennem en unik natur, små landsbyer, charmerende gårdbutikker og en smuk udsigt over Øhavet.
Læs mere om ruterne her.
6. Kærligheden til Fyn er stor
Hvis du er heldig kan du se den legesyge delfin Delle, som også har forelsket sig i Fyn. Delfinen Delle har opholdt sig i vandet i Svendborgsund siden efteråret 2019 og det tyder på, at den er kommet for at blive.
I Svendborgsund er der mulighed for at sejle havkajak eller SUP(Stand Up Paddleboard). Så måske du kan få et glimt af den nysgerrige delfin der.
Husk dog, at det er et stort havpattedyr og Svendborgsund er delfinens hjem. Omgå havpattedyret med respekt og lad Delle komme til dig, hvis den vil lege.