7 naturoplevelser på den skønne sydhavsø Lolland

Danmarks fjerde største ø byder på fladt terræn, unik natur og godt med solskinstimer.

Hestehovedet, Nakskov
© Kim Warner Antonsen/KiWa Foto

1. Naturpark Nakskov Fjord

Nakskov Fjord er beriget med et enestående plante- og dyreliv, som du kan opleve fra Lolland eller fra en af de mange små omkringliggende øer.

I fjorden finder du også sandtangen Albuen, der er skabt af små sten og sand, som er ført dertil af vandet gennem tusinder af år. En god vandretur ud på Albuen er ideel, men der er også rig mulighed for kystfiskeri, kajakture og surfing i området.

Får du lyst til en dukkert, mens du besøger området, kan du gå linen ud på en af Danmarks længste badebroer på Hestehoved Strand og bade i det lave, lune vand.

Find mere information om Nakskov Fjord her.

Slotø fra vandet
© Otto Paludan

2. Postbåden

Kan du ikke få nok af Nakskov Fjord, har du også mulighed for at opleve fjorden fra søsiden. Med Postbåden kan du i sommersæsonen dagligt komme på forskellige ture rundt på øerne i fjorden.

Båden sejler blandt andet til Albuen, men også besøg på øerne Enehøjr, Slotø og Vejlø er en del af de faste ruter.

Du kan finde mere information om båden samt turene her.

Naturpark Maribosøerne
© Rune Johansen/Visit Lolland-Falster

3. Naturpark Maribosøerne

Naturpark Maribosøerne er den samlede betegnelse for de fire søer Søndersø, Røgbølle Sø, Hejrede Sø, Nørresø og deres omkringliggende opland. Søerne er et af Danmarks største ferskvandssystemer og Søndersø er rent faktisk den mest ø-rige sø i hele landet.

Flere af søerne og øerne deri er privatejede, men der er stadig flere af øerne, som der er rig mulighed for at besøge.

Landskabet omkring søerne er storslået og varieret med store skov- og moseområder. Og for den ellers så flade ø, er terrænet i dette området ret så kuperet.

Læs mere om Naturparken her.

Tur med Anemonen
© Visit Lolland-Falster

4. Anemonen

Ligesom i Nakskov Fjord er der i Maribo Søerne en båd, der kan tage dig med ud for at opleve søer og øer fra vandsiden.

Turbåden Anemonen sejler faste ture om sommeren, men der er også mulighed for at leje båden, ligesom der indimellem arrangeres særlige ture med blandt andet naturvejledere.

Find mere information turbåden her.

Dodekalitten
© Daniel Villadsen/Visit Lolland-Falster

5. Dodekalitten

På toppen af "De Lollandske Alper" finder du monumentet Dodekalitten. Herfra er der en skøn udsigt til Smålandsfarvandet og gravhøje fra Bronzealderen.

Det kunstneriske projekt Dodekalitten er stadig under udarbejdelse, og skal ende med at bestå af tolv stenfigurer. For nuværende kan man dog stadig få en imponerende oplevelse, selvom alle figurerne endnu ikke står færdige.

Figurernes iøjnefaldende udtryk kombineret med særligt udvalgt musik gør stedet og monumentet til en helt speciel oplevelse i den lollandske natur.

Læs mere om projektets tilblivelse her.

Knuthenborg Safaripark
© Visit Lolland-Falster

6. Knuthenborg Safaripark

Når vi snakker naturoplevelser på Lolland, kommer vi ikke udenom Knuthenborg Safaripark.

Parken er Nordeuropas største, og du kan her være heldig at møde en masse vilde dyr. Dyrene går frit rundt i parken, men er opdelt efter det kontinent, som de oprindeligt stammer fra.

Så hvis du har mod på at hilse på en giraf, et bredsnudet næsehorn eller måske en sibirisk tiger, så er Knuthenborg Safari klart et besøg værd.

Find mere information om et besøg i Knuthenborg Safaripark her.

Hyllekrog Fyr
© Getty Images

7. Saksfjeld-Hyllekrog

I den sydlige del af Lolland ligger naturreservatet Saksfjeld-Hyllekrog, som er et af Danmarks største.

Interesserer du dig for fugle, er det lige et sted for dig. For naturreservatet er et af de vigtigste træksteder for rovfugle og et stort levested for vandfugle. Ser du godt efter, er der også gode muligheder for at opleve ynglende havørnepar.

Er du mere til firbenede dyr, er området også et stort tilholdssted for vilde heste, dåvildt og økologiske kvæg der græsser i det fri.

Find mere information om stedet her.