Zarah Voigt-podcast: "Vi har holdt jul på Hawaii, i Los Angeles, i New York og hjemme"

"...Ligegyldigt hvor vi var, så havde vi altid noget papir og en lillebitte saks" – læs mere om Voigt-familiens anderledes juletradition her.

Zarah Voigt er smykkedesigner med egen forretning i hjertet af København.

Som datter af den kendte scenograf Jean Voigt, der som den eneste dansker, har haft sit eget modehus i Paris, og af Maria Sander, som i over 30 år har haft egen modesalon, er hun opvokset i et rigtig kunstnerhjem, hvor julen altid var som aldrig før.

– Vi har holdt jul på mange forskellige måder. Vi har holdt jul på Hawaii, i Los Angeles, i New York og hjemme. Nogle gange var vi fattige og nogle gange havde vi råd til at gøre det helt overdådigt, fortæller hun.

Der er derfor ikke nogen speciel måde, hun i dag føler, hun SKAL holde jul på.

Der er dog én tradition, som altid gik igen i barndommens jul - og som hun også stadig holder fast i og tillægger helt særlig værdi.

– Ligegyldigt hvor vi var, så havde vi altid noget papir og en lillebitte saks. Så klippede vi julepynt, fortæller hun.

Faktisk er barndommes juleklip af de fineste iskrystaller, i tyndt, tyndt papir noget af det, der stadig inspirerer Zarah Voigt. Hun har for Rosendahl designet en kollektion af julepynt, der er inspireret af lige netop hendes barndoms juleklip.

Hør hele Zarah Voigts fantastiske fortælling i vores nye julepodcast, BO BEDRE Min Jul. Du finder podcasten i din podcast-app, hos Soundcloud eller du kan høre den herunder.

Podcasten er sponsoreret af Karen Blixens Jul af Rosendahl. Se kollektionen hos Rosendahl.

© Rosendahl
© Rosendahl
© Rosendahl