Ting, du godt må overdrive - når det er jul

I tiden op til jul kan du godt gå lidt amok - på hyggemåden. Der bliver ikke set skævt til, at du pynter, synger, spiser, drikker, strikker og drømmer en del mere end sædvanligt. Få inspiration til juleoverdrivelser her.

At drikke og spise (lidt) overdrevent

Marshmallows og karamel og hasselnødder og ekstra flødeskum og krydderier og ... og i varm kakao. Alt det og meget mere MÅ du godt i juletiden.

Her er blot én af opskrifterne, som nettet svømmes over af, og den er ikke til at stå for:

Dreamy Hazelnut Hot Cocoa.

Julenuttethed
© Alleideen.com

Hundehvalpe, små prinsessebørn i røde velourkjoler, elegant indpakkede gaver - og et juletræ, som det kunne have set ud i 1800-tallet. Alt det må vi godt dyrke i juletiden.

I øvrigt kommer traditionen med at pynte juletræer fra Tyskland, og den spredte sig i de finere, borgerlige hjem i Holstein og København i 1800-tallet.

Man ved, at især én familie, Lehmann, i Ny Kongensgade, kan takkes for juletræet. De pyntede det første juletræ i 1811, og folk satte stier op til vinduerne for at se 'fjolleriet'.

Se flere tradtionelle juletræer her

Strikke i overvældende mængder ...

Hjemmelavede julegaver får pludselig en helt anden betydning, når du kaster sig over kæmpestrik. Så får den i mere end én betydning hele armen.

Se alle de fine ideer til kæmpestrik i boligen her

Kæmpestrik i boligen
© Anthology

Den helt store trend. Du kan få mere inspiration til at strikke på Bolig Magasinet:

Lær at strikke med kæmpepinde

Tableauer med dyrefigurer og kogler
© Decoist.com

Små rensdyr bliver pludselig et must i juletiden. Vi har fundet den fineste julebolig, hvor opstillingerne er lavet med finesse og sans for farvekoordination.

Norsk bolig med fantastisk julestemning

Drømme om verdens smukkeste skisportssted
© Total Outdoor

Les Trois Vallées ligger i de franske alper, og udover at være verdens største skisportssted, er det nok også et af de smukkeste.
Hvem vil ikke gerne komme hjem til dette syn efter en dag på løjperne?

Små overraskelser til gæsterne

Ingen kan stå for disse små honningkagehuse, og selv den mest kyniske julehader vil guffe disse 'tingster' i sig.

Det er en også en genial idé til børnefødselsdag i december.

Frosne julelygter ved hoveddøren
© Home Edit

Der må godt gøres noget ekstra ud af belysningen - også udenfor i juletiden, og du kan så nemt som ingenting skabe dine egne islygter.

Du skal blot skære en sodavandsflaske over på midten og sætte et mindre glas ned i beholderen. Så fylder du vand og grønne kviste/bær mv. ned i hulrummet og anbringer det i fryseren.

Få flere ideer til islygter her

Is-lanterner i haven

Og vi må drømme om sne og istapper og dage med kæmpedriver i haven ...

Disse store islygter er lavet i en tid med frost. Du finder en spand, sætter en anden mindre spand ned i den, og så fylder du hulrummet ud med vand og julet grønt.

Mere is-inspiration her

Gense sentimentale film og tv-serier

I december må du godt tvinge dine børn til at se 'Anne fra Grønnebakken' med dig. Og det er okay, at du tuder til sidst, når de får hinanden.
DR har haft tradition for at vise miniserien netop mellem jul og nytår. Den følger forfatterspiren og rødtoppen Annes liv i Green Gables. Tak for det.