Thomas Lykkes japanske julebord

Det japanske spiller en stor rolle i Thomas Lykkes liv. Det sætter et vist præg på hans julebord i år. Alligevel holder han jul som i Peters Jul, altså gammeldags og nostalgisk med traditioner og ritualer.

Thomas Lykke
© Kira Brandt
Thomas Lykke er creative director, designer & founding partner i designfirmaet OEO Studio.

Julebord med et twist
© Kira Brandt
Hvorfra fik du inspirationen? Inspirationen kommer fra mit hjerte. Japan fylder en del i mit liv, og da jeg blev spurgt, om jeg havde lyst til at lave et julebord, så jeg mit snit til at lave et interessant og skævt twist på et julebord.

Japanske vifter fra Kyoto
© Kira Brandt
Hvordan holder du juleaften? Jeg holder jul, som Peter gjorde det (i Peters jul). På den gammeldags måde med truthorn og traditioner. Hvem holder du juleaften sammen med? Jeg holder jul sammen med den tætteste familie.

Glo-ball-lampe fra Flos
© Kira Brandt
Hvad består menuen af? Der er flere vegetarer i familen - så der er altid masser af lækkerier bestående af grønt, sødt og surt. Der bliver lavet mad i flere dage op til, og vi spiser både and og flæskesteg, almindelige kartofler, brune kartofler, flere sovser og mange forskelige salater samt flere slags kål. Jeg holder meget af en frisk salat bestående af tyndtskårede appelsiner drysset med hakket rødløg, et skvæt olivenolie, hakket frisk persille, et drys salt og cayenne-peber.

Julegløggen er klar
© Kira Brandt
Har du en særlig tradition juleaften/juleaftensdag? Når træet tændes, starter vi med at gå en runde rundt i lejligheden, børn som gamle, med truthorn - hvorefter vi henter æresjuleholderen fra året før - træet tændes - det lys, der brændte ud som det sidste lys året før, er det lys, træet tændes med.

Tørrede granatæbler som pynt
© Kira Brandt
Hvorfra kommer spisebord og stolene, kunsten på væggene – samt lampen i loftet? Spisebordet er et gammelt bord, som har hørt til lejligheden, fra min stedfar var barn - han har leget ved dette bord - og jeg elsker det! Stolene er 7’er-stole fra Fritz Hansen, lampen er designet af Jasper Morrison for Flos og hedder Glo-ball. Kunsten er et mix af William Skotte Olsen, Palle Nielsen og Barry.

Søde papirfigurer
© Kira Brandt
Hvad har du dækket dit bord med? Bordet er dækket med antikke mundblæste glas, bestik fra Georg Jensen, stel fra Lov i Listed (Bornholm), små origamifigurer af min datter, japanske vifter fra Kyoto, tørret frugt, trækugler fra indien, Daruma-figurer og selvfølgelig en antik buddha fra Kyoto til lidt julerøgelse. Hvem i familien hjælper med at dække bordet? Min mor, min stedfar, min datter og min hustru.