Tæl ned med lys

Hvad med at lave adventskransen stedsegrøn i år? Bindes kransen af tørrede grene og pyntes med tørret hortensia kan den holde i flere sæsoner.

Tæl ned med lys
© bobedre.dk

Du kan lave metalringen selv ved at forme ståltråd til en cirkel med et lille overlap. Vikl sølvtråd omkring overlappet, så ringen holder faconen. Vikl tørre grene og grenene med de tørrede hortensia-blomster omkring kransen med sølvtråd. Gå udendørs, og giv kransen en gang spraylim, og drys herefter med sølvglimmer.

Sæt lysene fast. Vikl perler og prismer fast med sølvtråd, og hæng kartonengle fast med sytråd. Mål, hvor lange båndene til ophænget skal være. Der skal være god afstand fra krogen i loftet, så der ikke kommer sorte mærker i loftet. Del båndet i fire lige lange stykker, og bind dem på kransen, så den kommer i balance.

Du skal bruge:
Metalring på 30-35 cm i diam. eller ca. 1,10 m kraftig ståltråd, tørret hvid hortensia, spraylim, sølvglimmer, kartonengle, prismer og perler, sølvtråd, mindst 8 m bånd til ophæng. Diverse tørrede grene og 4 lysholdere med clips og 4 lys. Alle hobbymaterialerne er fra Panduro Hobby.

Lidt om adventskransen
© bobedre.dk

Vi har bundet adventskranse i de sidste 110 år i Danmark, og som med så mange andre juleskikke har vi lært det af tyskerne. Skikken spredte sig langsomt fra Sønderjylland og omkring anden verdenskrig var det almindeligt at have en krans pyntet i de nationale farver i alle danske hjem.