Stråtækt vinteridyl

Kontrasterne mødes under stråtaget i dette 100 år gamle nordsjællandske bindingsværkshus. Med et strejf af glamour har tøjdesigner Jeanett Ulrich pyntet op til jul.

© Kristian Septimius Krogh

Sneen ligger blødt og eventyrligt i landskabet omkring det lille stråtækte bindingsværkshus i Nordsjælland, hvor tøjdesigner Jeanett Ulrich bor med sine to sønner, Victor og Frederik.

Indenfor reflekteres sneen og vinterlyset i de hvide vægge, det højglanslakerede træværk og de blanke lofter med fritliggende bjælker.

  • Jeg havde solgt min lejlighed og var på udkig efter en ny bolig, da det nyrenoverede og attraktive hus her på 192 m2 stod til leje. Jeg fik lyst til højere til himlen og mod på at prøve at bo på landet tæt på skov og natur med mine to drenge, fortæller Jeanett Ulrich.

Bindingsværkshuset er fra 1913, men der er ikke meget tilbage af det oprindelige hus. For i 1939 gennemgik det en større ombygning, som ganske overraskende blev varetaget af den funktionalistiske arkitekt Arne Jacobsen.

Han bevarede den landlige stil, og selvom det kan være svært at se hans aftryk, overførte han sin velkendte sans for enkelthed til huset ved at vælte vægge og åbne rummene, ligesom han forsynede huset med en lille karnap, en overdækket søjleterrasse og en ny trappe til 1. sal.

Efter endnu en - efterhånden tiltrængt - modernisering 70 år senere, er huset i dag beriget med et lyst og mere tidssvarende look.

  • Det har været fantastisk at indrette dette gamle charmerende hus. Jeg nyder at mikse nyt med gammelt, lade modsætninger mødes og samtidig have lidt af det klassiske ind over, siger Jeanett Ulrich om sit hjem, hvor luksus og glamour kendetegner stilen.

Udtrykket præges af modens tendenser, stilen er enkel og kvaliteten i orden, gerne med et twist af noget klassisk. Grundfarverne er sort, hvid, natur og brun, som med et drys af sølv og guld får et internationalt look.

I juletiden, som for familien begynder 1. december, hvor der bliver pyntet op, tilføjer Jeanett Ulrich få raffinerede elementer for at fuldende juleudtrykket.

  • Min jul er traditionel med et lille drys af eventyr. Det skal være hyggeligt - ikke overdesignet, hvilket det nemt kan blive med en designermor. Jeg forsøger at videreføre alle de vidunderlige traditioner, jeg selv er vokset op med. Børnene får pakkekalender, og her er kalenderlys. Jeg tænder i det hele taget mange lys i december. Der skal være noget at glæde sig til hver morgen, når børnene kommer ned, siger Jeanett Ulrich.
© Kristian Septimius Krogh

I den lyse stue får den store, bløde IKEA-sofa endnu mere blødhed med en masse puder i Jeanett Ulrichs eget design af sort brocadestof med guldtråd fra Egypten. Sofabordene i blankt metal og de runde sølvlysestager er fra Ilva. Den høje glaskaraffel er fra Holmegaard. Tæppet i Tibetlam er fra en kollektion for Brdr. Alex Petersen.

© Kristian Septimius Krogh

Noel - fransk for jul - står der med guldbogstaver på konsolbordet fra Maison du Monde.