Jul Små nøddetærter med spicy karamel Forsød julen med disse små nøddetærter, som også kan laves som én stor tærte. Af Lone Kjær — 29. november 2020 #julekonfekt #Kage Krydderier giver årets bedste juleopskrifter masser af varme og dyb smag. Bag de delikate nøddetærter med en spicy karamel. De små sølvasietter er loppefund. © Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær Små nøddetærter med spicy karamel 8 små tærterDe her små nøddetærter minder om bagerens toscatærter, bare endnu bedre. De består af en sprød mørdej toppet med krydret karamel og nødder. Det skal du bruge: Mørdej 200 g hvedemel 75 g flormelis 100 g smør 1 æg Nøddekaramel 150 g nødder, fx mandler og hasselnødder 100 g smør 100 g sukker 4 spsk. lys sirup 4 spsk. piskefløde 20 g hvedemel 2 tsk. stødt kanel 1 tsk. stødt kardemomme 1 tsk. stødt nellike Ca. 50 g mørk chokolade til pynt Sådan gør du: Mørdej Bland hvedemel med flormelis. Smuldr smørret i melet, og saml dejen med ægget. Er dejen for klistret, tilsættes lidt mere mel. Læg dejen tildækket på køl ca. 1 time. Tænd ovnen på 180° varmluft. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på 3-4 mm. Stik dejen ud med en udstikker, så den passer i størrelsen til dine forme. Fordel dejen i smurte forme. Tryk den godt op ad kanten. Fyld tærterne med bagepapir og tærtekugler (eller tørrede bønner), og bag dem i ca. 12 min. Fjern bagepapir og bønner. Nøddekaramel Hak nødderne. Kom smør og sukker i en lille gryde, og smelt ved svag varme. Kom sirup, fløde, nødder, hvedemel og krydderier i gryden, og rør rundt. Lad det simre i ca. 10 min., til massen tykner lidt. Fordel nøddekaramelblandingen i tærtebundene, og bag kagerne ved 180° varmluft i 8-10 min. Afkøl kagerne, før de pyntes med smeltet chokolade. TIP: I stedet for 8 små tærter kan du bage en stor tærte. Relateret Dessert Chokoladebar med karamel og cremefraiche Forret Rødbedetatar med æble, gedeostepuré, nødder og brød Julemad Konfekt-marcipan-brownie med appelsin Dessert Karamelliseret chokoladebrownie med mascarponefrosting Julemad Fine kardemommehjerter Forret Quiche med svampe, blåskimmel og krydderurtesalat