Små nøddetærter med spicy karamel

Forsød julen med disse små nøddetærter, som også kan laves som én stor tærte.

Krydderier giver årets bedste juleopskrifter masser af varme og dyb smag. Bag de delikate nøddetærter med en spicy karamel. De små sølvasietter er loppefund.

© Foto: Tia Borgsmidt, Opskrift og styling: Lone Kjær

Små nøddetærter med spicy karamel

8 små tærter

De her små nøddetærter minder om bagerens toscatærter, bare endnu bedre. De består af en sprød mørdej toppet med krydret karamel og nødder.

Det skal du bruge:

Mørdej

  • 200 g hvedemel
  • 75 g flormelis
  • 100 g smør
  • 1 æg

Nøddekaramel

  • 150 g nødder, fx mandler og hasselnødder
  • 100 g smør
  • 100 g sukker
  • 4 spsk. lys sirup
  • 4 spsk. piskefløde
  • 20 g hvedemel
  • 2 tsk. stødt kanel
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 1 tsk. stødt nellike
  • Ca. 50 g mørk chokolade til pynt

Sådan gør du:

Mørdej

  1. Bland hvedemel med flormelis. Smuldr smørret i melet, og saml dejen med ægget. Er dejen for klistret, tilsættes lidt mere mel.
  2. Læg dejen tildækket på køl ca. 1 time.
  3. Tænd ovnen på 180° varmluft.
  4. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på 3-4 mm. Stik dejen ud med en udstikker, så den passer i størrelsen til dine forme.
  5. Fordel dejen i smurte forme. Tryk den godt op ad kanten.
  6. Fyld tærterne med bagepapir og tærtekugler (eller tørrede bønner), og bag dem i ca. 12 min.
  7. Fjern bagepapir og bønner.

Nøddekaramel

  1. Hak nødderne. Kom smør og sukker i en lille gryde, og smelt ved svag varme.
  2. Kom sirup, fløde, nødder, hvedemel og krydderier i gryden, og rør rundt.
  3. Lad det simre i ca. 10 min., til massen tykner lidt.
  4. Fordel nøddekaramelblandingen i tærtebundene, og bag kagerne ved 180° varmluft i 8-10 min.
  5. Afkøl kagerne, før de pyntes med smeltet chokolade.

TIP: I stedet for 8 små tærter kan du bage en stor tærte.