Se floristens smukke og kunstneriske julebord

Særligt afskårne blomster og grene får plads i den nordiske og minimalistiske lejlighed.

En garvet florist

I en herskabslejlighed fra 1794 midt i det summende København bor floristen Lars Jon med sin mand, Andreas.

Efter mere end 20 år i blomsterbranchen i kreative chefstillinger er han i dag indehaver af sit eget Flower Studio i København, hvor han skaber blomsterbuketter, dekorationer og kranse og afholder kurser og foredrag.

Som florist har Lars Jon rejst verden rundt med sit fag. Han har undervist og holdt talrige blomsterforedrag og visninger, skabt inspiration til boliger og blomsteridéer på tv samt skrevet flere bøger.

© Andreas Mikkel Hansen

Skulpturelt hænger en imponerende juledekoration over bordet. Begge dele har Lars Jon selv designet. Bordstellet er udført af Kvindesmedien. De hvide stole er fra Hay og er en blanding af J77 designet af Folke Pålsson og J104 designet af Jørgen Bækmark for FDB.

© Andreas Mikkel Hansen

Floristen Lars Jon har travlt i julen – mere end ellers, fordi der er bud efter hans kunstneriske blomsterkreationer i hans Flower Studio.

In The Land Of Snow

Lars Jon har altid elsket blomster og med årets juletema, In the Land of Snow, er der en rig blanding af afskårne blomster og grene med og uden løv blandt juledekorationerne.

– Juletemaet i mit Flower Studio skifter jeg årligt, og jeg begynder næsten altid at tænke på det nye tema et helt år i forvejen. Så kan jeg stille og roligt gå og bygge det op, så det bliver, ligesom jeg vil have det. Mit tema dette år kom sig af, at jeg gerne ville skabe noget simpelt, men stadig bevare det nordiske element, som jeg føler skaber en ro. Derfor har jeg kombineret det naturlige, der hører julen til, som gran og fyrregrene, med afskårne blomster, som jeg bare elsker alt omkring, forklarer Lars Jon.

© Andreas Mikkel Hansen

Servietterne laver han altid selv ud af lagner fra Ikea. Pynten er lavet af en sølvfarvet piberenser, der er formet som en stjerne, samt en lille fyrrekvist.

Klassisk jul

Parret holder altid jul sammen med deres nærmeste venner.

– Vi er typisk fire personer, og vi er enten hos os eller hos vores venner. Vi holder en helt klassisk jul med gaver, and og risalamande, fortæller Lars Jon.

Der er ret klare rollefordelinger i huset juleaften. Lars Jon får selvfølgelig altid opgaven med at pynte bordet smukt og med friske blomster, som han elsker, og de andre kræser om maden.

© Andreas Mikkel Hansen

En smuk krans på døren byder velkommen til den herskabelige lejlighed, hvor også et charmerende, skævt juletræ står råt uden potte på et fad. En Lyngby-vase af glas er brugt som lanterne.

© Andreas Mikkel Hansen

Friske amaryllis er blandet med friske fyrregrene. Isbjørnen af porcelæn er en gave, hvor tanken var, at den skulle passe på Lars Jon. Den er med ham overalt – i sommerhuset og i studiet og i dag, hvor den er hjemme.

Julefreden sænker sig

Som florist har Lars Jon også meget travlt i julen, da det er en af de travleste måneder på året. Han elsker det, men nyder også at kunne tage et par dage fri og nyde julefreden, der falder juleaften.

– Julen er min yndlingstid på hele året – også selvom det er den travleste tid. Jeg ser altid frem til juleaften og julemaden, som jeg elsker, siger Lars Jon.

Lars Jon og Andreas går altid i kirke juleaften. Og så ser de som en fast tradition altid Disneys Juleshow, så er der nemlig varmet op til en god aften.

© Andreas Mikkel Hansen

Bordet er fuld af stemning med kuglelys, julekugler og flotte granatæbler. En bund af kogler og aspargesgrene skaber let, levende udtryk.

© Andreas Mikkel Hansen

Over bordet har Lars Jon lavet en naturlig og nordisk sky af fyrregrene med og uden løv. Bordet er dækket med skåle og glas fra Ikea og bestik fra H&M Home. Krystalglassene er fra Harsted Antik.

Bedste juleminde

Hans bedste juleminde går tilbage til barndommen, hvor de stille morgener hele december gjorde indtryk på ham.

– Da jeg var barn, tændte vi altid kalenderlyset om morgenen som det eneste lys, mens vi spiste morgenmad og hørte Rasmus Radiomus i radioen, fortæller Lars Jon i den smukke lejlighed i et hus, hvor mange store personligheder fra det kreative lag har haft deres gang – ikke mindst H.C. Andersen, da han prøvede sig med balletkarrieren.