Nu løfter Illum sløret for dette års julevinduer

... Københavns første interaktive vinduer, hvor man udenfor kan påvirke vinduernes udseende.

illums julevinduesdekoration
© Illum

Lørdag den 11. november kl. 12 præsenterer Illum årets julevinduer. Men i år med et smukt, internationalt budskab. Dette års julevinduer går under navnet 'Love is the answer' og tematiserer julens centrale temaer om næstekærlighed, mangfoldighed, sameksistens og fred.

– For os handler julevinduer ikke bare om jul. Vi anser det som en mulighed for at lave et større statement, hvorfor vi forsøger at italesætte nogle aktuelle, internationale temaer. Derfor har det været vigtigt for os at lave en række smukke julevinduer, som kan forstås på tværs af religion, alder og køn. Julen handler naturligvis mest af alt om børnene, så derfor har vi også lagt stor vægt på elementer af leg. Derfor er vi glade for at kunne præsentere Københavns første interaktive vinduer, hvor børnene udenfor kan påvirke vinduernes udfoldelse, og få ting til at ske, fortæller Jeanette Aaen, Administrerende Direktør i Illum.

illums julevindue 2017
© Illum

Julevinduerne afsløres på festlig vis med et sjovt juleevent for hele familien. Foran Illum vil der være sneboldkamp, nisser, julekor og goodiebags til de første 300 børn. Kl. 11.30 kører julemanden i sin kane fra Rådhuspladsen og ned igennem Strøget, og ender foran Illum kl. 12, hvor festlighederne starter.

kunstneren thierry geoffroy med kunstinstallation på gaden
© Illum

Som en del af juleudsmykningen præsenterer Illum også udstillingen: 'Awareness Muscle' i samarbejde med Gellery WATER AND GAZ ON EVERY FLOOR og den verdensberømte kunstner Thierry Geoffroy. Udstillingen åbner samme dag, og torsdag den 23. november kl. 17 vil der være et performance event på 2. sal, hvor kunstneren bag udstillingen vil være til stede. Værkerne kan købes frem til den 15. Januar 2018.

Relaterede Artikler