Lasse Spangenbergs julebolig

Hjemme hos Lasse Spangenberg, der bor på Frederiksberg, skal julen helst være præcis, som den var sidste år og året før det, med faste traditioner og hyggeligt selskab.

Hjemme hos Lasse Spangenberg
© Maria Vous
Familien og traditioner er i fokus, når modedesigner Lasse Spangenberg åbner dørene op til julefest. Allerhelst skal det være som at træde ind i et af digtene i Johan Krohns Peters Jul, med lys, glitter og dufte som i gamle dage. - Jeg går meget op i, at tingene skal være, som de plejer, i julen. Det er hjerternes fest, hvor vi skal være lidt ekstra gode ved hinanden. Præcis 1. december hiver jeg julekasserne frem og pynter op. Jeg bager vaniljekranse, pebernødder og krydderkager. Og der skal være et rigtigt juletræ med levende lys, siger Lasse Spangenberg. Han bor i en 135 m2 stor herskabslejlighed på det centrale Frederiksberg i en klassisk ejendom fra 1840’erne. Stilen er enkel, klassisk og elegant holdt i neutrale farver, hvor øjet kan hvile og sindet finde fred. - Jeg startede mit firma for 14 år siden i et kælderlokale på 42 m2 på H.C. Ørstedsvej, og nu har jeg 300 m2 ved Torvehallerne. Der har været op- og nedture, men jeg har holdt fast i mine drømme og troet på min kreative levevej, fortæller han. Lasse Spangenberg er vant til at gå sine egne veje, og det gjaldt også, da han besluttede sig for at blive designer. Han syntes ikke, der var nogen grund til at gå på designskole, for hans kreativitet viste ham vejen, og med hårdt slid og talent er det lykkedes ham at slå igennem. I dag har han stor succes med sine kreationer, der omfatter brudekjoler og gallakjoler, som man ofte ser på de røde løbere til premierer og gallafester. Men lige så ekstravagant og storslået hans kjoledesign er, lige så nedtonet har han indrettet sin lejlighed. Han synes ikke, at der skal være for meget på væggene eller for mange nipsgenstande omkring i hjemmet, for når han kommer hjem efter en lang dag i sit atelier, er det genopladning, tryghed og ro, som hans base skal fylde ham op med. - Jeg er en tryghedsnarkoman, og jeg holder på, at ting i ens hjem skal gøre en glad og tryg. Jeg har lige malet mit soveværelse sort. Min mor synes, at jeg er skør, men det gør mig simpelthen så tryg, forklarer Lasse Spangenberg. I julemåneden går han dog på kompromis med sine præferencer for indretning, for julen skal være pyntet og fuld af liv, lys og glæde. Sidste år forsøgte Lasse Spangenberg sig med en minimalistisk jul, hvor juletræet blot var en grangren og så frem- deles. Men det fortrød han hurtigt, så i år har han valgt at pynte op med sølv, glimmer, gran, kogler og et mere traditionelt juletræ. Dvs. traditionelt i hans øjne, for nogle vil nok mene, at der stadig er langt mellem grenene på det lille kunstige træ, han har valgt, og luft mellem julepynten hos modeskaberen. Men sådan er hans forestilling om Peters Jul nu engang.

© Maria Vous
I atelieret tæt på Torvehallerne skaber Lasse Spangenberg de kjoler, der bl.a. bæres af folk fra den danske modeverden.
© Maria Vous
Lasse Spangenberg bor i en 135 m2 herskabslejlighed på det centrale Frederiksberg med udsigt over byens tage.

© Maria Vous
Der dufter dejligt af jul i det lyse og rummelige køkken, hvor Lasse Spangenberg har dæket op til julemiddag. Bord fra Myhome, stole fra Ilva og lampe fra Bahne.

© Maria Vous
Julebordet er dækket efter alle kunstens regler. I midten har Lasse Spangenberg lagt en løber i similisten, hvorpå der står dekorationer fra Bering House of Flowers.

© Maria Vous
Gæsterne skal spise af Mega Mussel fra Royal Copenhagen og Arne Jacobsen-bestik fra Georg Jensen. Stofservietterne er rullet sammen og bundet med grosgrainbånd, der er klippet skævt af i enderne. Koglerne er spraymalet med sølv, hvorefter der straks er drysset sølvglimmer på, så det fæstner.

© Maria Vous
Kogler og gran er fast julepynt her i hjemmet. De små lærkekogler, som er sprayet med lidt glimmer, binder juletræet, der er en lærk, sammen med middagsbordet.

© Maria Vous
På bordet i køkkenet har Lasse Spangenberg samlet krystalskåle i forskellige former, som er fyldt op med julegodter og dekorative kogler.

© Maria Vous
Vinduet er dekoreret med gran, kogler, lys og glas. Den smukke opsats er fra Bering House of Flowers.

© Maria Vous
Juletræet er i år kunstigt og købt i Illums Bolighus. Han har valgt at pynte med afdæmpede farver med sølv og hvidt som et gennemgående element samt en elektrisk lyskæde. Under træet ligger julegaverne klar til, at gæsterne kommer. Lysestagerne på gulvet er fra Georg Jensen.

© Maria Vous
Julepynten køber Lasse Spangenberg gerne på markeder i udlandet – her et fint eksempel fra julemarkedet ved Sacre Coeur i Paris.

© Maria Vous
Lasse Spangenberg gør en dyd ud af selv at pakke alt ind i stedet for at lade butikkerne gøre det. Glitterpapiret er fra Jakodan, og båndene er nogle, han bruger i sit modedesign.

© Maria Vous
På reolen i stuen har Lasse Spangenberg en samling af Lyngbyvaser, der er sat sammen med skåle og lysestager fra Georg Jensen.

© Maria Vous
Soveværelset er holdt i mørke og grå toner, der er kombineret med hvide vægge og gardiner. Endevæggen har Lasse Spangenberg beklædt med et tapet fra Tapetforum, der er granitstykker med små guldnister. På sengen står et lille morgenkomplet klar - lidt forkælelse skal der være plads til i julen. Bakke og glas er fra Illums Bolighus, og de øvrige dele fra Georg Jensen. Sengetæppe med Rex-kanin samt puderne er fra Lasse Spangenbergs home collection True by Lasse Spangenberg.

© Maria Vous
Ved siden af sengen har Lasse Spangenberg lavet en lille opstilling af æsker med Louis Vuitton-sko og halstørklæder. Ovenpå en Flowerpot-lampe fra &Tradition, der er pyntet med et julebånd.