Julekarameller med fløde og kanel

Disse julekarameller er et dejligt indslag på fadet med julegodter. Eller pak dem enkeltvis ind i slikpapir, og forær en pose væk i værtindegave.

© Lars Ranek

Julekarameller med fløde og kanel

Det skal du bruge:

  • 250 g. sukker
  • 3 dl. piskefløde
  • 180 g. glukosesirup
  • 2 tsk. stødt kanel
  • Lidt salt

Sådan gør du:

  1. Hæld sukkeret i en tykbundet gryde, og lad det smelte ved middelvarme.
  2. Varm piskefløde og glukosesirup op i en anden gryde.
  3. Når al sukkeret er smeltet, og karamellen har taget en lille smule farve, tilsættes fløde- og glukoseblandingen lidt ad gangen, mens du rører hele vejen rundt i gryden med fx en dejskraber.
  4. Lad blandingen koge ved middelvarme, til den er 122°. Kontrollér temperaturen med et madtermometer.
  5. Tilsæt stødt kanel og salt, når karamellen er næsten færdig.
  6. Rør grundigt igennem, og hæld straks karamellen over i en form eller en ramme smurt med lidt olie.
  7. Lad karamellen køle lidt af, før den skæres ud i passende stykker.