Julekarameller med fløde og kanel
Disse julekarameller er et dejligt indslag på fadet med julegodter. Eller pak dem enkeltvis ind i slikpapir, og forær en pose væk i værtindegave.
AfMorten Heiberg
Julekarameller med fløde og kanel
Det skal du bruge:
- 250 g. sukker
- 3 dl. piskefløde
- 180 g. glukosesirup
- 2 tsk. stødt kanel
- Lidt salt
Sådan gør du:
- Hæld sukkeret i en tykbundet gryde, og lad det smelte ved middelvarme.
- Varm piskefløde og glukosesirup op i en anden gryde.
- Når al sukkeret er smeltet, og karamellen har taget en lille smule farve, tilsættes fløde- og glukoseblandingen lidt ad gangen, mens du rører hele vejen rundt i gryden med fx en dejskraber.
- Lad blandingen koge ved middelvarme, til den er 122°. Kontrollér temperaturen med et madtermometer.
- Tilsæt stødt kanel og salt, når karamellen er næsten færdig.
- Rør grundigt igennem, og hæld straks karamellen over i en form eller en ramme smurt med lidt olie.
- Lad karamellen køle lidt af, før den skæres ud i passende stykker.