Julebord a la Georg Jensen

Se Georg Jensens direktørs skønne julebord: Hun har fundet inspiration i naturen.

Georg Jensens administrerende direktør Eva-Lotta Sjöstedt
© Tim Wahlfried

Til jul med glimmer, grene & sølvtøj

Georg Jensens administrerende direktør, Eva-Lotta Sjöstedt, finder altid inspirationen til sit julebord i naturen. Mos og grene piftes op med sølvglimmer, champagneglas og klassisk sølvtøj, som sender et vinterligt touch af is og frost over julemiddagen.

Svenske Eva-Lotta Sjöstedt har boet i Stockholm, Yokohama, Amsterdam, Düsseldorf – og nu også i København. Siden hun blev Georg Jensens
administrerende direktør i 2016, har hun slået sig ned med byens puls lige uden for porten og en ro, man knap nok tror findes over hovedstadens travleste gader. Hun og hendes mand har indrettet sig med diskrete strejf fra de lande, de har boet i gennem årene, og også det skandinavisk-inspirerede julebord afslører en kærlighed til Japan. Derfor er bordet et miks af det, hun selv er gjort af efter 10 år i Asien – men trods de internationale impulser har det skandinaviske altid vejet tungest.

– Jeg elsker den natur, vi har her, og jo flere år, jeg var væk, jo vigtigere blev det for mig at holde fast i traditionerne, siger Eva-Lotta Sjöstedt, der altid begynder sin borddækning med en tur ud til hav eller skov. Her finder hun grene eller mos, hun kan dekorere med.

– Det var ikke altid lige let at finde, da vi boede i Japan, men jeg klarede den, griner hun.

Bordopdækning til jul
© Tim Wahlfried

Eva-Lotta Sjöstedt er glad for organiske og runde former. Bordet fra Gubi er pyntet med mos, grene og sølvtøj fra Georg Jensen. Ved hver kuvert ligger forskelligt sølvbestik, bl.a. fra kollektionerne Pyramide, Bernadotte og Blossom Gold. Det er med til at gøre hver plads unik, ligesom at alle også hver har fået sin egen Cafu-vase pyntet med en mistelten. Lampen er designet af Dcw Éditions, stolene er fra Gubi, og maleriet ermalet af Kim Cramer.

"Jeg har altid interesseret mig meget for design"

Derudover er Eva-Lotta Sjöstedts julebord pyntet med sølvglimmer og champagneglas, for hun kan godt lide ting, der skinner og glimter.

– Det har vi en tendens til at lade være med her i Skandinavien. Det hele er typisk meget ”plain” – og det kan jeg også godt lide, men nogle gange må man gerne ”spice det lidt op", siger hun.

Eva-Lotta Sjöstedt er født i Helsingborg i 1965 og uddannet designer fra Art & Design School i Stockholm. Siden har hun bl.a. haft en række direktørposter for Ikea rundt om i verden og været adm. direktør for det tyske Karstadt. Firmaer, der får hende til at finde det ”mere intimt” at have 1350 mennesker under sig, hvilket er tilfældet i Georg Jensen. Og man fornemmer, at Georg Jensen betyder noget særligt for hende, da hun afslører, at hendes forældre som lille tog hende med til København i juletiden. I Tivoli, ned ad Strøget, forbi julemarkederne og ind i Georg Jensen-butikken.

– Jeg har altid interesseret mig meget for design, og på den måde har Georg Jensen altid været en del af mit liv, fortæller hun.

Champagne og snacks
© Tim Wahlfried

Champagnen er på køl i en Manhattan-skål fra Georg Jensen. Stolen er af Eames, bordene er købt i Holland, og tæppet er fra Bolia.

Georg Jensen er en del af mange forskellige kulturer

Det, der betyder noget for direktøren rent arbejdsmæssigt, er også, at hun får lov til at arbejde med design, hun elsker, og en over 100 år lang og traditionsrig historie. Men hun fremhæver også den globale business. At Georg Jensen er en del af mange forskellige kulturer. Og den slags globale drømme er vokset på hende gennem årene.

– Jeg er meget nysgerrig, og så er jeg også villig til at løbe en risiko. Og når man mikser de to ting, åbner det døren til at gå længere, end man havde troet. Og så har det altid været sådan, at jo mere jeg ved, jo klarere bliver det for mig, at jeg ikke ved nok, siger Eva-Lotta Sjöstedt, der indtil nu er flyttet 12 gange i sit liv. Hvor længe hun bliver i Danmark, er da heller ikke planlagt. Man ved aldrig, hvad der sker, som hun siger.

– Men jeg nyder øjeblikket og er glad for at være her.

Julepynt i vinduet
© Tim Wahlfried

Eva-Lotta SjÖstedt forbinder julen med Georg Jensens Christmas Collectibles. Dem er hun vokset op med. Her hænger Finn Clausens snefnug.

Dekorativ vindueskarm
© Tim Wahlfried

Vindueskarmen er pyntet med Georg Jensen-sølv, en Cafu-vase og et billede med teksten: "Everything will work out". Det fik Eva-Lotta af nogle venner, da hun vendte tilbage til Skandinavien.

Smukt dækket julebord
© Tim Wahlfried

Der er kræset for hver enkelt kuvert på julebordet. Hver er udstyret med et svensk champagneglas, et japansk keramikkrus og en blå Cafu-vase. Ved Cobra-tallerknerne ligger her bestik fra kollektionen Blossom Gold, begge fra Georg Jensen. Tekstilservietten har fået en servietring fra samme kollektion.