berlin juletur jul juleferie tyskland julemarked

Jule-getaway: Smuttur til Berlin

Berlin er en by, hvor der virkelig kan hygges igennem i juletiden. Oplev de flotte dekorationer og hyggelige julemarkeder i traditionelle omgivelser.

O Tannenbaum

I decembermåned er mange af os glade for, at opleve den traditionelle danske jul, men hvis du alligevel har brug for nye omgivelser, så er Berlin en oplagt by at søge til. Jul i Berlin er (næsten) lige så hyggelig som i Danmark, og der er mange muligheder for, at finde hyggelige markeder med flotte juleudstillinger.

Gendarmenmarkt julemarked

Besøg et af de mest populære julemarkeder i Berlin – som tilmed også er en af de aller hyggeligste. Du kan kigge på, og købe flotte souvenirs, drikkevare og selvfølgelig alverdens julepynt.

Den tyske jul kan være lige så kold som den danske, derfor er det rart, at kunne gå ind i de varme telte, og få serveret lidt varmt at drikke. Hvis man er ordenligt pakket ind i vintertøjet, kan man også blive udenfor ved scenen, hvor der både er musik og danse forestillinger.

berlin juletur jul juleferie tyskland julemarked hygge gendarmenmarkt
© BZ Berlin

Spandau julemarked

Et af Berlins mest traditionelle julemarkeder ligger i Spandau, og er spækket med mad, drikkevarer, kunsthåndværk og alt hvad der ellers hører julen til – fordelt på hele 250 boder. Spandau ligger lidt uden for centrum, men det er klart et besøg værd! Den gamle bydel har sin helt egen charme, som du ikke finder mange andre steder. Rådhuset ved markedet er flot oplyst i de sene aftentimer og natten over.

berlin juletur jul juleferie tyskland julemarked spandau traditionel
© R. Müller / pfs

Lucia julemarked, Kulturbrauerei

Lidt uden for centrum finder man det romantiske julemarked, Lucia, som er dedikeret til de nordiske lande. Pladsen er omgivet af bygninger i gule og røde mursten, støbte søjler samt kuppel-hvælvinger, hvilket giver julemarkedet en helt særlig gammeldags og traditionel stemning.

berlin juletur jul juleferie tyskland julemarked lucia
© Kai Bienert

Julemarked på Charlottenburg slot

Oplev en majestætisk lys-udsmykning ved de kongelige kulisser på Charlottenbrug slot. Kig på flotte smykker i de opvarmede juletelte, se historiske møbler og smag på forskellige lækkerier i originale tyrolerhytter. En kongelig oplevelse, som man ikke finder mangen til mange steder.

berlin juletur jul juleferie tyskland julemarked slot charlottenburg kongelig
© resfeber.se

Julemarked på Alexanderplatz

Med cirka 2,5 millioner besøgende hvert år, er julemarkedet på Alexanderplatz en af Europas mest populære. Den store juleverden rummer 100 forskellige boder med mad, drikke samt forlystelser for børn og barnlige sjæle, og selvfølgelig en masse lækker julestads. På pladsen kan man også se kunsthåndværkere arbejde: både pottemagere og glaspustere hører til på markedet, og viser deres talenter.

berlin juletur jul juleferie tyskland julemarked alexandersplatz
© Visit Berlin / Wolfgang-Scholvien