Johannes professionelle jul

Designer Johanne Bildsøe kan noget med de små, unikke detaljer, der gør helheden harmonisk og udtrykket smukt.

© Kristian Septimius Krogh

Der er blevet klippet og klistret i flere uger, købt stort ind af blomster og grangrene på Grønttorvet, og de sidste metalarbejder er gjort færdige og hentet ved smeden.

Johanne Bildsøe har favnen fuld af skønne, dekorative julesager denne novemberdag. Hun er hyret til at juleudsmykke en stor herskabslejlighed i København. Nedenfor banker hun sneen af støvlerne. Nu skal al stadsen bæres op på 4. sal, så arbejdet kan begynde.

Johanne Bildsøe er kvinden bag interiørbutikken Détails91 med atelier og værksted på Østerbro i København. Hun er designer og indretter samt indkøber for både private og for flere forskellige brands og butikker, der har fået øjnene op for hendes meget personlige og trendsættende stil.

Et stilunivers, der bevæger sig omkring vintage, industrielle elementer, eget design og møbelklassikere - og altid med fokus på detaljen.

  • Detaljen er en lille del af helheden, som skaber den raffinerede stil. Hos mig kan du finde de unikke ting, der giver inspiration til nye udtryk og stemninger, fortæller Johanne Bildsøe og fastslår, at intet i hendes verden måblive 100 % - eller med andre ord for rendyrket og fanatisk.

Hjemmet skal være personligt og afspejle det liv, du lever, hvilket jo ofte også inkluderer et par overraskelseselementer.

Helt fra barnsben har Johanne Bildsøe befundet sig i et kreativt kosmos. Hun har taget studier i industrielt design og gjorde allerede som 18-årig sin hobby til sin profession ved at åbne sin første butik med loppemarkedsfund fra Paris.

Med tiden har hun udviklet sin stil. Inspirationen finder hun ofte i film og magasiner, ligesom hun flere gange om året rejser til storbyer som London, Paris og New York for altid at vende hjem med masser af nye ideer og ting til butikken.

Ved juletid er der ekstra travlt i butikken. Først med private indretningsopgaver og bagefter julesalget i Détails91. Johanne Bildsøe har sans for visuelt mættede scener, og i hendes atelier er et sandt slaraffenland i detaljerigdom bygget op omkring historiske objekter og rå ting, der aldrig var tænkt som boligtilbehør.

I december måned, når unika-julepynten også er hængt op og alle stearinlysene er tændt, fylder en særlig stemning atelieret.

Tilbage i herskabslejligheden på 4. sal er julen efterhånden ved at tage sin form. Designeren har fået frie hænder - det skal bare passe ind i stilen.

Nogle af sagerne havde ejeren i forvejen, andet har Johanne Bildsøe tilført til anledningen. Her dufter dejligt af friske blomster, eukalyptusgrene, gran og stearinlys.

Johanne Bildsøe går lige så stille rundt og arrangerer planter, binder bånd i kransene, hænger kræmmerhuse og glasklokker på fine grene, forvandler en asymmetrisk stamme fra en hvidgran til en drøm af et juletræ, og sætter brede silkesløjfer på julegaverne.

Øjnene falder straks på to store evighedskranse i metal på væggene. Dem har designeren netop hentet hos sin smed. Den ene har hun fået lavet af gamle franske zinkblade fra tidligere begravelseskranse. Den anden krans med fire levende lys er formet af elementer fra to franske messingkirkestager.

Midt på spisebordet gør borddekorationen sig bemærket i sin utraditionelle form af en altankasse fyldt med hvide juleroser, grene og sølvklokker. I den buede karnap fylder et flygel pladsen ud. Hele låget er dækket med gamle mundblæste hyacintglas, der er toppet med Violise Lunns yndige, håndlavede papirkræmmerhuse.

Ja, Johanne Bildsøe har tænkt på alle detaljerne, og inden vintermørket helt har indhentet denne dejlige novembereftermiddag, har julestemningen og en ganske særlig sammensat æstetik indfundet sig i de pragtfulde højloftede stuer på Østerbro.

© Kristian Septimius Krogh

En elegant krans på entréddøren byder gæster velkommen. Kransen med en enkelt hvid fransk anemone er bundet af olivengrene i kobber fra Détails91.

© Kristian Septimius Krogh

For at understrege de høje vinduespartier er karmen dekoreret med høje, slanke reagensglas med æblegrene i. På grenene er sat små juletræslys i unika-lyseholdere skabt af Johanne Bildsøe.

© Kristian Septimius Krogh

Johanne Bildsøe er designer, indkøber og indretter med speciale i ”factory vintage.” Hun har interiørbutikken Détails91 på Østerbro.

© Kristian Septimius Krogh

Under en fransk glasklokke er en enkelt gren pyntet med hvide glimmerstjerner.

© Kristian Septimius Krogh

Den æstetiske evighedskrans med fire lys har Johanne Bildsøe lavet af gamle franske kirkestager. Adventskransen, som den kaldes i december, hænger flot på væggen hele året.

© Kristian Septimius Krogh

Julebordet er stilfuldt dækket med klassisk hvid service. Midt på bordet står en stor dekoration med juleroser og kirsebærgrene i en lang eternit-altankasse.

© Kristian Septimius Krogh

Tiden har sat sin spor på den svenske træstol og staldlygte ... kunne de bare fortælle deres historie. En tørret eukalyptuskrans og et par rensdyrgevirer giver den fuldkomne julestemning.

© Kristian Septimius Krogh

Håndlavet, fnuglet pynt af Violise Lunn pryder den skønne, skæve hvidgran-gren, som gør det ud for juletræ. Julegaverne er pakket ind i brunt papir og pyntet med silkebånd samt til/fra-kort fra Détails91. Lammeskindet er fra Bolig & Brocante.

© Kristian Septimius Krogh

Hvide kræmmerhuse af Violise Lunn pynter på æblegrene, der er stukket ned i oasis i en aflang sandstens-altankasse. En enkel og skulpturel juleudsmykning.

© Kristian Septimius Krogh

En sky af sølvkugler hænger som store, blanke snebolde i luften under den speciallavede lysekrone.

© Kristian Septimius Krogh

Et par rensdyrgevirer mellem stuerne hænger guirlander bundet af eukalyptusgrene pyntet med en metalblomst fra en fransk kirkestage.

© Kristian Septimius Krogh

Evighedskransen fra Détails91 er lavet af sammensatte zinkblade fra gamle franske begravelseskranse.

© Kristian Septimius Krogh

Mellem hvide roser rejser sig en spinkel skov af kirsebærgrene i knop pyntet med gamle glasklokker.