En moderne adventskrans

En meget moderne version af adventskransen. Det er resultatet af Marianne Dulong og hendes samarbejdspartner Anja Alajdis kreative dialog.

© Andreas Mikkel Hansen

Kransen er bundet af drivtømmer fra Bornholm og kobbertråd påhængt lavastykker, platankapsler og prismer. Kransen er bundet op i flade lædersnore og har kulsorte laklys.

– Klassisk, råt og glamourøst. Det er vores arbejdsmantra. Og det afspejler kransen meget godt, synes vi. Den er rund og klassisk, men alligevel med et twist, pointerer Marianne Dulong.

– Jeg laver en ny adventskrans hvert år. Måske er det ud af en skabelon fra tidligere år, men pynten er altid forskellig. I år fandt jeg noget gammelt drivtømmer frem, som jeg fandt for 12 år siden. Og platankapslerne var perfekte til, for jeg har altid syntes, at de ligner julekugler.

Marianne Dulong holder altid første søndag i advent hjemme med mand og tre børn på 9, 11 og 15 år, og som regel er hele familien samlet om at lave kransen.

– Den står altså ikke klar flere uger eller dage før, smiler Marianne, der ligesom hendes kolleger har rigtig travlt i butikken i december.

Laklys fra blomsterhandler Stephen Clante, prismer købt på rejser (lignende kan købes hos Hot Kotyre), resten i privateje.

© Andreas Mikkel Hansen

“Den afspejler meget godt min personlighed og min identitet som smykkedesigner. Stilen må gerne være klassisk, rå og glamourøs.”