En designer fortæller: H. C. Andersen kollektionen fra Nordahl Andersen

Michael Nordahl Andersen er ejer af smykkefirmaet Nordahl Andersen og så deler han både hjemby og efternavn med en af sine helt store helte - H. C Andersen. Se dette års fantastiske H. C. Andersen julekollektion.

H. C. Andersen jule-kollektionen

H. C. Andersen kunne fortælle historier, som fik både børn og voksne til at falde i svime og leve sig ind i eventyrenes verden. Michael Nordahl Andersen, fra smykkefirmaet Nordahl Andersen, er ligesom så mange andre blevet grebet af fortællingerne gennem hele sit liv. I 2011 besluttede han at købe brugsrettighederne til digterens fantastiske papirsklip. Det er der blevet fantastisk smuk julepynt ud af - og det har vi talt med den yngste Hr. Andersen om.

Kalenderlyset
"H.C. Andersen kalenderlyset er inspireret på H.C. Andersens papirklip af Den Tapre Tinsoldat, der står og holder vagt ved foden. Lyset er 40 cm højt. Det er lavet i stål og pulver-lakeret sort for et enkelt, stilrent look. Lyseholderen er magnetisk, så den kan køres både op og ned ad stagen - eller den kan tages helt af."

Julehjertet i blå og sølv
"De færreste ved, at det var selveste H.C. Andersen, der lavede det flettede julehjerte, der hænger på ethvert juletræ. Nu fås det flettede hjerte i både sølv og guld, så det kan pynte jul efter jul."

Julehjertet i rød og guld
"Jeg er passioneret H.C. Andersen-entusiast og har lavet omhyggelige reproduktioner af de originale papirklip til smuk julepynt. Julehjertet er det mest ikoniske element i kollektionen og emmer af historie, traditioner og kærlighed til julen og eventyret."

Top-julestjernen
"Nærstuderer man vores top-julestjerne, vil man opdage, at den faktisk består af en spejlvending af et af digterens smukkeste julepapirklip – juletræet med pynt." Du kan se mere til dette års smukke julekollektion ved at besøge Nordahl Andersen.