Designerens langstidsholdbare jul

Villaen i Valby indbyder til moderne jul med keramiker og glasdesigner Ditte Reckwegs særligt udvalgte og langtidsholdbare julepynt.

© Anitta Behrendt

– Jeg er ikke til at have en masse kasser med kugler og sager, som jeg skal holde styr på og finde frem hvert år. Jeg har få deciderede juleting, som fx nogle stjerner til træet, der har noget historie, og dem bruger jeg kun selve juleaften.

Jeg synes det er mest rørende på den måde, siger Ditte Reckweg, som derfor definerer sin pynt på en anden måde:

– Jeg kan godt lide at pynte i december, fordi det signalerer, at måneden er noget ekstraordinært, og det er en sjov måde at tælle ned til juleaften på.

Men jeg vil nok mere kalde min julepynt i december for vinterpynt, hvor jeg fx bruger mange hyacinther og fyrfadslys, der begge siger hygge og jul, uden at det egentlig er decideret julepynt.

© Anitta Behrendt

Keramiker og glasdesigner Ditte Reckweg er indehaver af Stilleben sammen med Jelena Schou Nordentoft. Pigerne savnede en butik med salg af keramik og åbnede derfor Stilleben i Læderstræde for otte år siden. Siden har butikken udviklet sig til at være både design- og interiørbutik med nethandel. Se mere på stilleben.dk

© Anitta Behrendt

Hos Ditte Reckweg kan julen godt være pangfarvet og fremstillet af akryl. Stagerne på det aflange spisebord er et eksempel på hendes langtidsholdbare pynt, for det er ikke decideret julepynt, men sat sammen med plexi-juletræet bliver indtrykket alligevel moderne jul. De pangfarvede starlight lysestager er designet af Rikke Andersson og kan købes på stjernelys.dk, og det lilla juletræ er designet af Andrea Larsson.

© Anitta Behrendt

De franske døre ud mod altanen er pyntet op med de fineste julestjerner i hvid keramik fra keramikeren Lars Rank.

© Anitta Behrendt

Villaens store, lyse køkken-alrum rummer – ud over køkken – et større spiseområde med et aflangt, snehvidt bord, en knaldgul bænk og et par gamle skamler. Rummet er familiens faste samlingssted, og her hersker en uhøjtidelig stemning med et let strejf af jul. Rundt omkring i hele huset kan man finde moderne pynt i både akryl, keramik og eget design.

© Anitta Behrendt

Et skulpturelt cedertræ i lerpotte er brugt som børnenes pakkekalender. De små pakker i brunt papir pynter på træets grønne grene. Lavastenspladerne bag træet er fra Made A Mano.

© Anitta Behrendt

Selvfølgelig kan kvinden bag butikken Stilleben kreere små stemningsfulde stilleben i sit hjem. Her helt enkelt, men fint med vaser fra firmaet Samsurium.