Den farverige adventskrans

Louise Moestrup er uddannet blomsterbinder med egen butik i København gennem 15 år.

© Andreas Mikkel Hansen og Kenneth Bo Drabæk

Masser af ture i skoven efter materialer og inspiration til årets adventskrans har afgjort valget for Louise Moestrup. Kogler. Spraymalede kogler.

– Ideen til kransen kom, da jeg gik rundt i skoven og kiggede på alle koglerne, der lå på jorden, og jeg tænkte på, hvordan jeg kunne kombinere naturen med farver. Så kom svaret til mig: De kogler skal da males!

– Grankoglens struktur er fantastisk. I mit fag har vi brugt den i årevis, det her er bare et forsøg på at se den på en ny måde. Koglens holdbarhed er unik, og denne krans vil ikke ændre udtryk.

Jeg kan rigtigt godt lide, at kransen repræsenterer en blanding af noget helt simpelt – nogle danske naturmaterialer, som du bare kan gå ud i naturen og finde – og så brugt sammen med et unaturligt produkt i form af spraymalingens farver.

Det giver, hvad jeg vil kalde, en kompliceret enkelthed, forklarer Louise Moestrup, der også er vild med tanken om, at kransen kan bruges igen og igen.

– Jeg kan SÅ godt lide, at den ikke visner. Selv stedsegrønne kranse bliver lidt gule og visne, og den slags kan jeg ikke holde ud at have stående.

Jeg vil hellere bruge nogle ting, der holder, kransen her kan du jo gemme og fx hænge op på din hoveddør næste jul.

© Andreas Mikkel Hansen og Kenneth Bo Drabæk

Louise Moestrup er uddannet blomsterbinder med egen butik i København gennem 15 år.

© Andreas Mikkel Hansen og Kenneth Bo Drabæk

"Ideen til kransen kom, da jeg gik rundt i skoven og kiggede på alle koglerne, der lå på jorden, og tænkte på, hvordan jeg kunne kombinere naturen med farver. Så kom svaret til mig: De kogler skal da males!”