Blomsterdesigneren Nicolai Bergmanns adventskrans

Kreativitet og inspiration stråler fra Nicolai Bergmanns friske dekoration, der med tiden vil forandres, men stadig være smuk.

© Andreas Mikkel Hansen

Blomsterdesigner Nicolai Bergmann bosatte sig som ganske ung i Tokyo og blev øjeblikkeligt draget af den japanske kultur og æstetiske tilgang til blomsterkunst. Hans blomsterdesign og -butikker er blevet en stor succes i både Japan og nu i Danmark, og stilen er en innovativ forening af dansk blomsterhåndværk og japansk tradition.

– Når det først bliver jul, bliver jeg lidt nostalgisk og opsøger det traditionelle og det danske – den røde julefarve, som jeg ikke når at blive træt af. Jeg ville lave en adventskrans med ét af mine særtegn, de skarpe linjer, og derfor valgte jeg den firkantede form. Men for at skabe forbindelse til den oprindelige idé har jeg lagt en rund bladkrans rundt om ét af lysene.

Dekorationen er frisk, så du kan se forandringen, som tiden går: æblerne skrumper ind, blomsterne tørrer – men resultatet bliver ved med at være smukt. Man skal gå på opdagelse i denne adventskrans, der har så meget at se på og tale om hen over julebordet.

© Andreas Mikkel Hansen

Nicolai Bergmann, Flowers & Design i København og Tokyo.

© Andreas Mikkel Hansen

Et smukt sammensurium af paradisæbler, forgyldte kogler, røde vinterbær, rosa hortensia, frøbælge og meget mere vælter ud over det røde, japanske lakfad.