Blomsterdekoratør Erik Buchs adventskrans

En rustik krans med røde efterårsbær og lilla laklys skaber rammen om en enkelt men effektfuld adventskrans.

© Andreas Mikkel Hansen

Naturen er den allestedsnærværende faktor i den anerkendte blomsterkunstner Erik Buchs private og professionelle liv – lige siden han som barn fulgte årstidernes skiften i frugtplantagen og gartneriet på slægtsgården i Svendborg. Hans adventskrans er en hyldest til den enkle, rå natur skabt med få, men stærke materialer.

– Jeg synes, det meget naturlige spiller smukt op til den minimalistiske stil, som mange indretter sig med. Det sætter også tingene i relief med noget natur indenfor, især når vi omgiver os med så meget kunstigt til hverdag – et perspektiv til at se naturen som den gave, den er, og som vi er godt i gang med at ødelægge. Jeg synes, at julen i år giver god anledning til at flytte sig på den front.

© Andreas Mikkel Hansen

Kombinationen af den grove krans af korkeg og de elegante, lilla laklys er helt enestående. De savede grenstykker er limet på en ring af støbejern, ligesom de smedede lyseholdere er limet på i forskellig højde. Støbejernsring og lyseholdere er designet af Erik Buch og fås hos Port Nouveau. TIP: Skab selv en rå krans ved at sætte træstykker sammen, og dekorer med enkle, farverige bær og lys. Prøv også med birketræ og hvide lys for et sølvlook.

© Andreas Mikkel Hansen

Erik Buch, Port Nouveau i Nyhavn